Šport
16 ogledov

Mazejeva na treningu najhitrejša

tina maze vail sp 2015 EPA
Dvakratna olimpijska zmagovalka Tina Maze je bila najboljša na zadnjem treningu smuka pred današnjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku.

Tri stotinke boljši čas od Črnjanke je sicer tako kot na superveleslalomu ponovno dosegla Avstrijka Anna Fenninger, ki pa je zgrešila vratca, tako kot tudi domačinka Lindsey Vonn, ki je bila 19. (+2,72). Do tretjega časa je prišla Švicarka Lara Gut (+0,74). Ilka Štuhec je vpisala 21. čas (+2,74), Vanja Brodnik 33. (+3,83), Ana Bucik, četrta Slovenka, pa 45. (+9,70).

"Že po superveleslalomu sem dejala, da sem se prvič počutila sproščeno in sem razumela to progo. Isto sem naredila danes, spoprijateljila sem se z njo in me je nekako zelo hitro odnesla po strmini. Tudi na tekmi želim ponoviti tako vožnjo. Sem pripravljena na smuk. Zavoji so zelo pomembni in tudi hitrost, ki je potrebna za zadnji ciljni del. Občutki so zelo dobri, ker ni enostavno doseči na tej progi. Vesela sem, da mi jo je uspelo dobro spoznati. V petek bo topleje, kot danes, ko je bil sneg popoldne med treningom tudi že malo mehkejši," je dejala Mazejeva, ki je napovedala boj za zmago.

Smukaška preizkušnja svetovnega prvenstva se bo začela danes ob 19. uri, na tekmi pa bodo nastopile štiri slovenske predstavnice.

Komentarjev 1
  • lannina 11:46 06.februar 2015.

    DAJMO LINDSEY!!!!