Šport
9 ogledov

Forma dobra, lahko naredim dobro SP

Tina Maze EPA
Tina Maze bo skušala čim prej pozabiti švicarski St. Moritz, kjer je na superveleslalomu ostala brez uvrstitve, v smuku pa je zasedla zanjo skromno 18. mesto. Prvič v nekaj zadnjih letih jo je zdelala viroza z vročino.

Tina Maze se je iz Švice že odpravila čez lužo v Kolorado, kjer se bo v miru pripravljala na svetovno prvenstvo. V samostojni ekipi Team to aMaze so se odločili čim manj tvegati z nepotrebnimi potmi ter so se kar se da hitro odpravili onstran Atlantika, kjer se bo prihodnji teden v Vailu in Beaver Creeku začelo svetovno prvenstvo. Časa za prilagoditev razmeram, drugačnemu časovnemu pasu, visoki nadmorski višini, bo tako dovolj.

Na svetovnem prvenstvu bo 31-letna Črnjanka ena izmed glavnih favoritinj v vseh petih disciplinah, v katerih bo nastopila. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala bo na svetovnem prvenstvu nastopala kot branilka naslova prvakinje v superveleslalomu izpred dveh let iz Schladminga, kjer je bila s tremi kolajnami ena najbolj uspešnih udeleženk prvenstva. Srebrna je bila še v superkombinaciji in v veleslalomu.

"Pot v Ameriko je potekala dobro, ni bilo težav. Utrujenost in bolezen mi ne zbijata morale pred svetovnim prvenstvom. Sedaj sem zdrava, k temu so pomagali tudi antibiotiki, ki sem jih vzela takoj. Stvari se izboljšujejo, iz dneva v dan gre na bolje. Kašelj je še nekoliko prisoten. Že dolgo časa nisem zbolela, vsa skupaj mi je nekoliko pobralo moči. Po pravici povedano še nisem stopila iz apartmaja, zato ne vem, ali je pri ljudeh že čutiti vzdušje pred svetovnim prvenstvom. Verjetno je. Že v novembru se je sicer čutil utrip bližajočega se velikega tekmovanja," je uvodoma dejala Mazejeva, ki je spregovorila tudi o zaključnih pripravah pred prvenstvom: "Najverjetneje se bomo bolj posvetili tehničnim disciplinam, s hitrimi namreč ne bomo pretiravali."

"Imam visoka pričakovanja"

"Imam visoka pričakovanja, saj se smučam dobro v vseh disciplinah. Mislim, da bi bilo lahko dobro svetovno prvenstvo," je o načrtih in ciljih pred prvenstvom dejala slovenska šampionka, ki je v ZDA pripotovala v ponedeljek. "Najpomembnejše je, da imam na voljo nekaj dni za regeneracijo. Tudi med potovanjem se spočiješ, saj spiš," je dodala.

"Najprej je na sporedu en trening smuka, nato sledi že superveleslalomska tekma in še dva treninga smuka, kar je zelo posebno. Vendar mislim, da ne bi smelo biti težav pri prilagajanju na takšen razpored," je o nekoliko drugačnem tekmovalnem programu razmišljala vodilna smučarka sezone.

Mazejeva je še primerjala pripravljenost pred Sočijem in tem prvenstvom: "Občutki pred nastopom na olimpijskih igrah in tem prvenstvom so zelo podobni. Ni prisotnih nihanj. Forma je na visoki ravni, tako da lahko naredim dobro svetovno prvenstvo. Smučam se dobro, a je moja krivulja rezultatov v zadnjem obdobju nekoliko padla."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.