Šport
17 ogledov

Štuhčeva in Mazejeva hitri, a ...

Tina Maze EPA
V St. Moritzu je bila na sporedu superveleslalomska preizkušnja, ki pa ni prinesla veselja slovenskim ljubiteljem smučanja. Tina Maze in Ilka Štuhec sta odstopili.

"Ko si bolan, je vse ostalo relativno. Najpomembnejše je zdravje," je po včerajšnjem 18. mestu v smuku dejal najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov. Poleg bolezni se ji je na progi primerila še nevšečnost, zapeljala je na kamen in si pri tem uničila smuči. Tokrat v superveleslalomu Tina Maze računa na precej boljšo uvrstitev. St. Moritz je sicer Črnjanki prinesel že veliko uspehov, na tem švicarskem smučišču je osvojila že štiri zmage.

Slovenki izjemno hitri, vendar tokrat brez točk

Kot prva Slovenka se je sicer s številko 5 na progo podala Ilka Štuhec, ki je bila včeraj na smuku 11., to pa je bila njena najboljša uvrstitev v tej sezoni. Tudi tokrat se je Štajerki nasmihal odličen izid, saj je bila na zadnjem vmesnem času od vseh tekmic hitrejša za vsaj osem desetink, a je nato storila napako, zgrešila vrata in odstopila.

S številko 8 je kasneje vodstvo prevzela Kajsa Kling, ki je pri tretji meritvi časa sicer zaostala za nekaj več kot trideset stotink za Štuhčevo. Švedinja je vodila tudi ob nastopu Mazejeve. Ta je imela 27 stotink prednosti pred Klingovo na zadnji meritvi, a je tudi njo odneslo mimo predzadnjih vrat, kjer so že prej odstopile tri tekmovalke, kasneje pa tudi favoritinji Elisabeth Görgl in Tina Weirather.

"Nastopila sem dobro. Mislim, da sem napadala. Dala sem vse od sebe. V spodnjem delu sem preveč tvegala, res sem imela veliko hitrost, neverjetno hitro je vse skupaj prihajalo. Nisem reagirala najbolje, mogoče je malo popustila tudi koncentracija. Poleg tega sem bila tri dni zelo bolna in nisem optimalno pripravljena. Vse mi gre narobe. Včeraj sem zadela še tisti kamen. Od Cortine se mi tekme vlečejo. Ni tisto pravo, kar bi si želela. Smučam pa dobro. Obrniti bo treba list in se pozitivno usmeriti na svetovno prvenstvo," je dejala Mazejeva.

Nova zmaga za Vonnovo

Brez usodnik napak pa je mimo vseh pasti prismučala Lindsey Vonn, ki se je na progo podala takoj za slovensko šampionko. Američanka je prikazala suvereno predstavo, v cilju pa je za skoraj sekundo in pol premagala do takrat vodilno švedsko smučarko. Vonnovo je nato ogrozila le Anna Fenninger, ki pa je kljub odličnemu spodnjemu delu zaostala za 24 stotink. Ob zaključku nastopov je brez uvrstitve ostala tudi Ana Bucik, Vanja Brodnik pa je bila prepočasna za trideseterico.

Fenningerjeva je osvojila novih 80 točk v svetovnem pokalu (skupno 801), s tem pa se je Mazejevi (985) približala na razliko 184 točk. Vonnova je skočila na skupno tretje mesto, ima 646 točk.

Superveleslalom (Ž), St. Moritz, izidi:

Komentarjev 2
  • 4krogci 13:08 25.januar 2015.

    đabe ti hitrost če potem nemoreš speljat!hm kaj bo pa danes krivo? kamen? al so bli le organizatorji take lisice da so sam za njo premaknili vratca in je zato šla iz proge?? ah ja bolezn kriva........ še ...prikaži veče nism slisal smucarke, ki tolk jamra kot je tanaša :SssSej je dobra to je treba priznat ampak zakaj rabi take izgovore?? Bi lepo rekla sm storila napako in je stvar rešena pa še več navijačev bi imela!

  • antitrust 12:58 25.januar 2015.

    a super Tinci so nalašč zamaknili vrata ! In je bla spet limonca