Šport
26 ogledov

Boksarka se ni zbudila iz kome

Boksarske rokavice Shutterstock
Južnoafriški šport je v zadnjih štirih dneh izgubil kar tri športnike. V bolnišnici je kot zadnja umrla boksarka Phindile Mwelase.

Poklicna boksarka Phindile Mwelase je po dveh tednih kome umrla v bolnišnici v Pretorii. Za nesrečno 31-letno boksarko je bil usoden dvoboj, ki ga je imela 10. oktobra, ko jo je v šesti rundi z knockoutom premagala Liz Butler. Vse od tedaj je bila v komi. Prejšnji teden so jo zdravniki sicer premestili iz oddelka za intenzivno nego, vendar se je njeno stanje v zadnjih dneh močno poslabšalo. "Žalostni smo ob izgubi čudovite in izjemne osebe," so zapisali pri južnoafriški boksarski zvezi.

"V imenu južnoafriške vlade izražamo iskreno sožalje družini, sorodnikom, prijateljem in celotni boksarski skupnosti," se je na nesrečni dogodek odzval tudi predsednik države Jacob Zuma in dodal: "V športu, kjer dominirajo moški, je dokazala, da so lahko uspešne tudi ženske." Njeno smrt je predsednik označil ko veliko izgubo za šport.

To je sicer že tretja smrt južnoafriških športnikov v štirih dneh. Najprej je v avtomobilski nesreči v petek umrl atlet Mbulaeni Mulaudzi, svetovni prvak leta 2009 in olimpijski podprvak leta 2004 v teku na 800 metrov, v nedeljo pa so tatovi na domu njegovega dekleta ustrelili nogometnega reprezentančnega vratarja Senza Meyivo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.