Šport
7 ogledov

Bolni Flisar obstal v osmini finala

olimpijske igre Vancouver 2010 ski cross Filip Flisar Žurnal24 main
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v Innichenu osvojil 26. mesto.

Mariborčan Filip Flisar, ki je nastopil obolel, v svoji skupini osmine finala tekme ni končal, v četrtfinale sta napredovala Nemec Daniel Bohnacker in Avstralec Anton Grimus, poleg Flisarja pa je izpadel tudi Avstrijec Andreas Matt. Prav slednji je Flisarju zapeljal na smuči in oba sta končala v snegu.

Na koncu je zmagal Švicar Alex Fiva, ki je bil najhitrejši tudi v sobotnih kvalifikacijah, pred Bohnackerjem in Švedom Victorjem Oehlingom Norbergom ter Čehom Tomašem Krausom. Flisar je zasedel 26. mesto in tako v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda šesto mesto, vodi Švicar Armin Niederer pred Kanadčanom Bradyjem Lemanom in Fivo.

Po tekmah v Nakiski, Telluridu in Val Thorensu so se najboljši smučarji v krosu ustavili še v italijanskem Innichenu na zadnji tekmi leta. Boji za točke svetovnega pokala so potekali na 1278 metrov dolgi progi Haunold, med 32. nastopajočimi v osmini finala pa je bil le en Slovenec, Filip Flisar. Ostali trije slovenski predstavniki so z nastopi končali v sobotnih kvalifikacijah. Blaž Ogorelc je bil namreč 54., Matej Adorjan 65., Alan Vidovič pa 72.

Že v osmini finala, ki se je začela ob 11. uri, so šli smučarji na nož. Na razgibani progi, ki je dovoljevala mnogo smeri smučanja, je bilo veliko prerivanja, padcev in sodniških pregledov voženj. Flisar je nastopil v zadnji, zelo močni skupini smučarjev, v kateri je bil drugi na sobotnih kvalifikacijah Avstrijec Matt.

Flisar, ki je na startu zasedal tretji najboljši položaj, je začel dobro in prišel na drugo mesto, potem pa je sledil prvi zavoj. Tu je tako kot v prejšnjih četverobojih prišlo do zapleta, iz katerega pa sta srečno odšla Bohnacker in Grimus. Matt se je namreč zapletel v smuči našega tekmovalca, nato pa sta žal sledila padca in konec tekmovanja za oba. Naslednjo tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu bo 12. januarja gostil francoski Les Contamines.

Izidi:

1. Alex Fiva (Švi)
2. Daniel Bohnacker (Nem)
3. Victor Oehling Norberg (Šve)
4. Tomaš Kraus (Češ)
5. Brady Leman (Kan)
6. Egor Korotkov (Rus)
7. Scott Kneller (Avs)
8. Louis-Pierre Helie (Kan)
9. Jean Frederic Chapuis (Fra)
10. David Duncan (Kan)
...
26. Filip Flisar (Slo)

Skupno (po 4. tekmi od 14):
1. Armin Niederer (Švi)         273
2. Brady Leman (Kan)            245
3. Alex Fiva (Švi)              244
4. Jean Frederic Chapuis (Fra)  160
5. Daniel Bohnacker (Nem)       159
6. Filip Flisar (Slo)           117
7. Anton Grimus (Avs)           117
8. Tomaš Kraus (Češ)            117
9. Victor Oehling Norberg (Šve) 107
10. David Duncan (Kan)          105

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.