Šport
32 ogledov

MOK bo štipendiral 15 Slovencev

Fak Pokljuka skupinski start biatlon svetovni pokal EPA
Med dobitniki športnih štipendij Mednarodnega olimpijskega komisija iz posebnega sklada Olimpijska solidarnost je 15 vrhunskih športnic in športnikov iz Slovenije.

Med prejemniki štipendije sta tudi biatlonec Jakov Fak in smučar prostega sloga Filip Flisar. Štipendija je namenjena športnikom, ki imajo realno možnost nastopa na olimpijskih igrah, nudi pa finančno in strokovno pomoč pri pripravi in kvalificiranju za nastop v Sočiju. Merila Olimpijske solidarnosti za podelitev štipendije so visoka, zato mora športnik že sedaj dosegati ustrezne športne rezultate, ki nakazujejo na realno možnost nastopa na olimpijskih igrah.

Med letošnjimi dobitniki štipendije Mednarodnega olimpijskega komiteja so poleg Faka in Flisarja še deskar Rok Marguč, smučarski tekačici Katja Višnar in Vesna Fabjan, biatlonka Teja Gregorin, deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak, nordijski kombinatorec Gašper Berlot, smučarja skakalca Mitja Mežnar in Maja Vtič, sankač Danej Navrboc, umetnostna drsalka Daša Grm ter alpski smučarji Ilka Štuhec, Boštjan Kline in Žan Kranjec.

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič je pred zadnjo letošnjo sejo izvršnega odbora OKS podpisal štipendijske pogodbe s tremi športniki, alpskim smučarjem Klinetom, umetnostno drsalko Grmovo in sankačem Navrbocem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.