Šport
22 ogledov

Bolt na SP ne bo zmagal, meni Greene

yohan blake london EPA
Usain Bolt ne bo zmagal v finalu teka na 100 metrov na svetovnega prvenstva v Daeguju, meni nekdanji najhitrejši Zemljan Maurice Greene. Ppresenečenje bo Yohan Blake.

Preden je Jamajčan Usain Bolt stopil na prestop najhitrejšega sprinterja na svetu, je bil na njem Američan Maurice Greene. Ta je zdaj prepričan, da kljub odsotnosti Američana Tysona Gaya in Jamajčana Asafe Powella, Bolt na letošnjem svetovnem prvenstvu ne bo ubranil zlate kolajne na 100-metrski razdalji. "Na prvenstvih so rojene zvezde in mislim, da se bo na letošnjem zgodilo veliko presenečenje." In to naj bi bil mladi jamajški sprinter Yohan Blake. "Blake je dovolj nor, psihično močan, da verjame, da lahko stopi na stezo in dejansko zmaga. Mislim, da se Blake ne boji Bolta." Greene pravi, da noče biti nespoštljiv do Bolta, a da pač letos ni v pravi formi, s katero je na prejšnjem velikem tekmovanju postavil svetovni rekord 9,58. "Ni več isti. Tudi sam se zaveda, da je premagljiv."


In kaj porečeta Gay in Powell, ki zaradi poškodbe ne moreta nastopiti? "Usain je favorit. Je tekač za prvenstva. Ima prednost," pove Gay. Powell pa: "Glede na letošnje čase to ne bo lahka tekma. A Bolt je bolj izkušenj in vajen zmag, zato ima največ možnosti." Finale teka na 100 metrov bo v Južni Koreji na sporedu že to nedeljo in za razliko od teka na 110 metrov z ovirami, kjer bodo naslednji konec tedna nastopili trije najhitrejši v tej disciplini vseh časov, tokrat ne velja za enega od vrhuncev prvenstva. "A bo vseeno ena bolj izenačenih tekem prvenstva," dodaja Greene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.