Šport
3 ogledov

Powell odpovedal, Bolt korak do legende?

usain bolt sp sprint 2011 EPA
Svetovno atletsko prvenstvo se konec tedna začenja s sprintom na 100 metrov. Usainu Boltu je cilj postati legenda še olajšal letos najhitrejši v tej disciplini Asafa Powell, ki je tik pred zdajci zaradi bolečin v dimljah odpovedal nastop na najkrajši razdalji.

Jamajški sprinter Asafa Powell ta konec tedna ne bo nastopil na sto metrov na svetovnem prvenstvu v atletiki v Južni Koreji. Powell še vedno čuti bolečine v dimljah, odpoved pa pomeni, da ne bo nič od težko pričakovanega dvoboja jamajških zvezdnikov, letos najhitrejšega Powella in svetovnega rekorderja in njegovega rojaka Usaina Bolta, ki sicer brani naslov svetovnega prvaka na sto in 200 metrov. Bo pa Powell lahko nastopil v štafeti 4 x 100 metrov, ki bo na sporedu zadnji dan prvenstva. Ker na najkrajši razdalji ne bo nastopil niti Američan Tyson Gay, ki je prav tako poškodovan, Boltu ne bi smelo biti pretežko ubraniti naslova svetovnega prvaka.

Boltova reakcija na Powellovo odpoved? "Prvič slišim, da ne bo nastopil. Na to torej ne morem odgovoriti," je dejal presenečeno. Šlo je za nekoliko nenavadno situacijo, saj se je več jamajških sprinterjev družilo z novinarji, nakar je Michael Frater vse skupaj presenetil z izjavo, da bo na sto metrov zamenjal Powella.

"Zame je to sezona povratka po poškodbi. Nisem še v formi za čas pod 9,60. Veliko fantov teče zelo hitro, jaz še nisem v izvrstni formi, a sem osredotočen in pripravljen," ostaja previden Bolt in ponavlja, kar smo od njega letos nekajkrat že slišali: "To prvenstvo bo prvi korak, da postanem legenda. Naslednji korak bodo olimpijske igre. Veliko ljudi pravi, da sem že legenda, a jaz ne mislim tako. Delam pa na tem, da bom čez dve leti." Najprej želi ubraniti zlato na svetovnem in nato še na olimpijskih igrah. "Veliko tekačev je osvojilo več naslovov in podiralo rekorde, le redki pa so uspeli naslov ponoviti večkrat zapored. Še posebej v sprintu je to zelo težko. Da bi postal legenda, moram biti štiri leta zapored najboljši."

V minulih dneh se je v Daeguju govorilo, da ima nekaj težav z ahilovo tetivo, a to zavrača. "Poškodba? Ni je. Atlete nas vsak dan kaj boli: hrbet, noge ... Na boleče mesto dam nekaj ledenih obkladkov in je spet vse v redu." Fizično je torej pripravljen, tehnika pa je skoraj optimalna, dodaja. "Ne bi rekel, da sem stoodstoten, a sem vseeno zadovoljen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.