Šport
34 ogledov

Bolt ponudil pomoč Balu in Realu

Usain Bolt avtobiografija predstavitev Reuters
Usain Bolt je madridskemu Realu ponudil pomoč pri treniranju Garetha Bala, ki ga lahko, po njegovih besedah, naredi še hitrejšega.

"Gareth Bale je najhitrejši nogometaš sedanjosti, toda jaz ga lahko naredim še hitrejšega. Po trenungu z mano bo 'letel' po terenu," je o najnovejšem zvezdniku madridskega Reala, Valižanu Garethu Balu, za angleške medije povedal jamajški sprinter Usain Bolt.

Balu so na do sedaj njegovi edini tekmi za Real na gostovanju pri Villarrealu namerili hitrost kar 40 kilometrov na uro pri sprintu dolgem 20 metrov. Tri kilometre na uro več je Bolt tekel ob svetovnem rekordu (9,58 s).

"Ni vse v naravni hitrosti"

"Slišal sem, da se je približal mojim številkam, a ni vse v naravni hitrosti. Naučil bi ga tehnike in ravnotežja in po tem bi bil gotovo hitrejši tako z žogo, kot brez nje. Nihče več ga ne bi mogel ustaviti," je za Bala še dodal Bolt.

Jamajčan je že delal z nekaj znanimi nogometaši, tudi z Balovim soigralcem Cristianom Ronaldom in Argentincem Sergiom Agüerom. "Ronaldo je bil odprt za moje ideje in je pazljivo poslušal, kaj mu govorim. Zato je tudi naredil napredek in je hitrejši kot prej. Poglejte, kaj vse je dosegel po treningu z menoj," se je pohvalil Bolt, ki se je s Cristianom srečal, ko je bil Portugalec še član Manchester Uniteda.

Walcott tretji na lestvici

Ronaldu so na začetku leta 2009 izmerili najvišjo hitrost 33,6 km/h, tri leta kasneje pa že zelo impresivnih 38,6 km/h. Za Balom in Ronaldom so na nogometnih igriščih tretjo najvišjo hitrost izmerili Arsenalovemu Theu Walcottu (35,4 km/h).

"Imam veliko spoštovanja do madridskega Reala. Rad bi treniral z Balom in vem, da ga lahko naredim boljšega nogometaša. Če Real in Bale želita mojo pomoč, mi ne bo težko sesti na letalo in priti v Madrid. Lahko delam z igralci Reala," je svojo pomoč španskim podprvakom še enkrat ponudil Jamajčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.