Šport
36 ogledov

Bolt se je vživel v bavarsko kulturo

usain bolt oktoberfest Facebook
Najhitrejši Zemljan Usain Bolt se je v Münchnu udeležil tradicionalnega festivala Oktoberfest.

Organizatorji največjega praznika piva na svetu, tradicionalnega Oktoberfesta, se lahko pohvalijo z več milijoni zabave in žlahtnega rumenega hmeljevega napitka željnih obiskovalcev. Enega največjih festivalov na svetu je v bavarski prestolnici obiskal tudi najhitrejši Zemljan, jamajški sprinter Usain Bolt, ki je bil seveda navdušen.

Obut v športne čevlje

Bolt je bil oblečen, kot se za takšno prireditev spodobi, v tradicionalno bavarsko opravo z usnjenimi hlačami na naramnice, rdeče-belo karirasto srajco, rdečimi nogavicami in klobukom. Olimpijski in svetovni prvak pa je ostal zvest samemu sebi, obut je bil v športne čevlje.

Bolt se je v Münchnu ustavil med obiskom svojega zdravnika Hans-Wilhelma Müller-Wohlfartha, čas v bavarski prestolnici pa je izkoristil tudi za "kulturno" udejstvovanje, tako da je zavil tudi na festival, kjer so ga slikali v družbi čedne rjavolaske. Fotografijo je 27-letni zvezdnik objavil na družabnem omrežju ter ob tem zapisal: "Oktoberfest, prihajam."

Tako so med obiskom festivala fotografi nemškega Bilda ujeli nekdanjo vrhunsko umetnostno drsalko Katarino Witt, ki je za razliko od Bolta v rokah držala tudi nujna "rekvizita" festivala, ne eni od fotografij lectovo srce, na drugi pa ob nazdravljanju s potomcem bavarske kraljeve rodbine vrček piva. Oktoberfest je obiskal tudi nekdanji ruski boksar Nikolaj Valujev, slikali pa so ga z vrčkom pijače v roki, kateri je tudi posvečen festival.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.