Šport
19 ogledov

Bošković: "Ona ovirala mene, ne jaz nje"

saša bošković oviral rokometašico Youtube
Srbski selektor ženske rokometne reprezentance Saša Bošković je med tekmo njegovih varovank in izbrano vrsto Norveške za dres povlekel norveško rokometašico. Bošković za svoje dejanje ni bil kaznovan.

''To nima zveze s športom, zgodilo pa se je kar dvakrat. Če bi v žaru borbe to storil enkrat, bi še razumeli," je povedal norveški selektor Thorir Hergeirsson in dodal, da Linn Jørum Sulland ni bila tako razumevajoča. ''Najprej je bila presenečena, nato pa se je močno razjezila.''

Iz norveškega tabora so po tekmi sporočili, da bodo Boškovića prijavili Evropski rokometni zvezi. Na škandal se je v četrtek odzval tudi glavni akter. Saša Bošković je krivdo za incident prevalil na norveško igralko.

"Presenečen sem, da je to postalo novica dneva. Morali bi prikazati celoten posnetek, ne le tisti del, potem bi se lahko tudi na lastne oči prepričali, kaj je pravzaprav naredila igralka. Je dovolj izkušena, da točno ve, kam se mora postaviti, natanko pred mene in me s tem ovirati v mojem prostoru," je dejal Bošković na novinarski konferenci po tekmi Srbije in Ukrajine (25:23) v prvem odzivu na nešportno potezo, zaradi katere so v norveškem taboru napovedali pritožbo.

"Tako kot ima ona svoj prostor, imam tudi jaz svojega, vendar pa menim, da vsemu skupaj ne kaže namenjati preveč pozornosti. V zelo dobrih odnosih sem z večino norveških igralk in edini razlog, zakaj sem storil, kar sem storil, je, da jo opozorim, da se umakne iz mojega prostora. Opravičujem se, če sem storil karkoli narobe, sicer pa ne bi rad še dodatno pogreval zadev."

Komentarjev 1
  • Scott 16:06 06.december 2012.

    Pač srbijanska posla kot na vseh področjih življenja!Nič novega,to poznamo od nekdaj!