Šport
37 ogledov

Bouhanni zmago posvetil Aliju

Nacer Bouhanni Profimedias
Francoz Nacer Bouhanni je zmagovalec prve etape 68. kolesarske dirke Criterium du Dauphine.

Nacer Bouhanni,sprinter ekipe Cofidis, je na 186 kilometrov dolgi preizkušnji med Clusesom in Saint-Vulbasom v ciljnem sprintu ugnal Belgijca Jensa Debusschera in Irca Sama Bennetta. Skupno vodstvo je zadržal Španec Alberto Contador.

Bouhanni, ki v svoj zimski trening vključuje tudi boks, je slavil osmo zmago sezone, večkrat je po prečkanju ciljne črte kazal boksarske geste. Tokratno zmago je poklonil preminuli boksarski legendi Mohamedu Aliju, čigar fotografijo ima tudi doma. "Dejal sem, da želim posvetiti zmago Aliju. Mogoče to ni ne vem kako velika stvar, ampak mi pomeni ogromno," je dejal Bouhanni.

"Sem zelo vesel, želel sem si zmagati v eni etapi na dirki in zdaj mi je to uspelo. V sprintu je bilo kar nekaj dotikov, ampak sem se potrudil in zdržal v zadnjih nekaj sto metrih. To je moja četrta zmaga v svetovni seriji v tej sezoni in osma skupno. Tovrstne velike dirke me motivirajo, bržčas bosta na sporedu še dve sprinterski etapi in bom poskusil znova slaviti," je še povedal  zmagovalec.

Na dirki sta tudi dva Slovenca. Luka Pibernik (Lampre) je bil 37. in ciljno črto prečkal v času zmagovalca, Borut Božič (Cofidis) pa je bil 172. z 2:40 minute zaostanka. V skupni razvrstitvi ima Contador šest sekund prednosti pred Avstralcem Richiejem Portom, Britanec Chris Froome na tretjem mestu zaostaja za 13 sekund. Pibernik je 60. z 1:29 minute zaostanka, Božič pa predzadnji 173. s 7:18 minute zamude.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.