Šport
13 ogledov

Brajkovič Vuelto začel s sneto verigo

vuelta kronometer leopard-trek Reuters
Z moštvenim kronometrom se je začela 66. kolesarska dirka po Španiji, še zadnja od treh največjih dirk. Uvodno etapo je dobila ekipa Leopard-Trek. Jani Brajkovič je z RadioShackom zaostal 29 sekund. Snela se mu je veriga. Slab začetek, dober konec?

Ekipa Leopard-Trek je najhitreje prevozila 13,5 km dolgo progo ob plažah znanega letoviškega mesta Benidorm. Jakob Fuglsang je oblekel rdečo majico vodilnega. Na drugo mesto so se prebili kolesarji italijanskega moštva Liquigas, za katerega kolesari lanski zmagovalec dirke po Španiji, Italijan Vincenzo Nibali. Italijanska ekipa je zaostala za štiri sekunde, pet sekund več pa so na tretjem mestu pridelali člani ameriške ekipe HTC-Highroad.

Ameriško moštvo RadioShack, za katerega kolesari tudi edini slovenski predstavnik na španski pentlji, Belokranjec Janez Brajkovič, je po ponesrečenem startu moštveno preizkušnjo končalo na skromnem 14. mestu z zaostankom 29 sekund. Brajkovič se je soočal s precejšnjimi težavami, zato so ga ostali ekipni kolegi morali počakati. Slovenski kolesar je imel precejšnjo smolo. Že takoj po spustu po startni klančini se mu je snela veriga.

Vuelta, 1. etapa: Benidorm, moštveni kronometer:

1. Leopard Trek (Luk) 0:16:30
2. Liquigas-Cannondale (Ita) +0:04
3. HTC-Highroad (ZDA) +0:09
4. Astana (Kaz) +0:10
5. Movistar (Špa) +0:14
6. Quickstep Cycling (Bel) +0:15
...
14. RadioShack (ZDA) +0:29

Vuelta, skupni vrstni red:

1. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard Trek) 0:16:30
2. Fabian Cancellara (Švi/Leopard Trek) isti čas
3. Maxime Monfort (Bel/Leopard Trek) isti čas
4. Thomas Rohregger (Avt/Leopard Trek) isti čas
5. Daniele Bennati (Ita/Leopard Trek) isti čas
6. Peter Sagan (Slk/Liquigas-Cannondale) +0:04
...
94. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack) +0:29

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.