Šport
1 ogledov

Brazilci ukradli podatke o organizaciji iger

london 2012 olimpijske igre EPA
Organizacijski komite olimpijskih iger 2016 v Riu de Janeiru je odpustil deset svojih sodelavcev, ki so v času iger v Londonu nedovoljeno kopirali podatke iger na Otoku. Brazilska tiskovna agencija je sporočila, da so Brazilci Angležem že vrnili vse sporne dokumente

Kraja podatkov se je zgodila v času, ko je 200-članska brazilska delegacija obiskala igre v Londonu in si ob izmenjavi ogledala potek iger. Strokovna ekskurzija naj bi služila izobraževanju članov brazilskega organizacijskega komiteja, vendar pa je peščica izmed njih obisk izkoristila in ukradla nekaj podatkov.

O primeru so organizatorje iz Ria obvestili londonski prireditelji, ki so lahko tudi natančno določili, kdo je podatke ukradel. "Vsi podatki so zaseženi in smo jih že vrnili pristojnim, odgovorne za primer pa smo odpustili," so dejali brazilski organizatorji. Za kakšne podatke naj bi šlo zaenkrat ostaja neznanka, vendar pa naj to ne bi bili zaupni podatki.

Primer so kmalu po končanih igrah v Londonu 12. avgusta opazili britanski prireditelji. Kopiranje podatkov je groba kršitev medsebojnega zaupanja prirediteljev, sicer pa je običajno, da se bodoči prireditelji z aktualnimi posvetujejo o organizaciji tega največjega športnega dogodka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.