Šport
12 ogledov

Brečko: "Velika želja je drugo mesto"

Ragnar Klavan Brečko Estonija Slovenija kvalifikacije za Euro 2016 Tallinn EPA
Reprezentančni bočni branilec Mišo Brečko verjame, da si lahko slovenska nogometna reprezentanca v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2016 gostila Francija, izbori napredovanje med elitnih 24.

"Naš cilj in velika želja je vsekakor drugo mesto. Če ne to, pa obvezno priti v Francijo preko dodatnih kvalifikacij. Možnosti so za eno in za drugo, ampak treba bo zmagovati. Videli smo namreč, kaj se je zgodilo Estoniji v San Marinu. Treba je verjeti vase in mislim, da smo na dobri poti," je v pogovoru za spletno stran krovne nogometne organizacije poudaril Mišo Brečko, ki tudi v aktualnih kvalifikacijah zaseda standardno mesto desnega bočnega branilca v prvi enajsterici Srečka Katanca.

Šok v Estoniji

Tridesetletni kapetan nemškega prvoligaša Kölna priznava, da slovenska reprezentanca v dosedanjem delu kvalifikacij ni blestela: "Tekma proti Estoniji je bila pravi šok. Vsi smo si želeli kvalifikacije začeti pozitivno. Imamo velike cilje, zato je bil to za nas res pravi šok. Tam ni lahko igrati, kar so pokazale vse tekme. Tudi Anglija je z igralcem več tekmo odločila s prostega strela, kar kaže, da res ni preprosto. Mi bi morali takrat zmagati, ampak nismo, toda nato smo dobili dve tekmi, kar nas je vrnilo v soliden položaj. Švicarji so pokazali, da so izredno dobra reprezentanca, po prikazanem mogoče celo boljša kot Anglija. Imeli smo malo sreče za velike tri točke, to je treba priznati, medtem ko je v Estoniji nismo. Toda zmagi se ne gleda v zobe. Pokazali smo pravi karakter. V Litvi pa smo prikazali dobro igro."

"Določeni ljudje nadzirajo nekatere medije"

Eden izmed najizkušenejših članov slovenske izbran vrste se je podobno kot selektor Katanec obregnil ob zapise v medijih: "Slovenija je majhna država. Določeni ljudje nadzirajo nekatere medije, ki pišejo, kakor njim odgovarja. Dejstvo pa je, da smo na nekaterih tekmah pokazali dobro igro, na nekaterih pač ne. Točkovno pa smo v dobrem položaju in imamo vse možnosti za preboj na EP."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.