Šport
17 ogledov

Brez minute molka za Mikija

miki roque EPA
Pred današnjim polfinalom med Portugalsko in Španijo ne bo minute molka za nedavno preminulega člana seviljskega Betisa, Mikija Roqueja. Triindvajsetletni nogometaš je v nedeljo umrl za rakom.

Španski reprezentanti so upali, da bodo lahko počastili spomin na umrlega člana Betisa, Mikija Roqueja. A se to ne bo zgodilo, Evropska nogometna zveza (Uefa) je namreč zatrdila, da za to ni prejela nobene uradne prošnje s strani španske nogometne zveze (RFEF).

"Glede medijskih poročil, da smo zavrnili minuto molka v čast Mikija Roqueja pred današnjim prvim polfinalnim obračunom, odgovarjamo, da za takšno potezo nismo prejeli nobene uradne prošnje s strani RFEF. Vse navedbe, da smo zavrnili takšno prošnjo, so popolnoma neutemeljene," so zapisali pri Uefi.

Miki Roque je bil štiri sezone tudi član Liverpoola. Lansko leto so mu odkrili raka pri rutinskem pregledu hrbta, lanskega maja pa so mu tudi odstranili tumor.

Več o današnji tekmi

Komentarjev 1
  • 1111 18:57 27.junij 2012.

    UEFA bi lahko sama počastila spomin na nogometaša, brez zaprosila...politika in denar...nogometaši pa so samo številke...to pa je šport...