Šport
12 ogledov

Brez tekme, Hajduk odšel domov

Torcida Ivana Ivanovic/PIXSELL
Na Hrvaškem bi se moral odigrati veliki derbi med Dinamom in Hajdukom, a do dvoboja ni prišlo.

Največji hrvaški derbi je dobil novo poglavje. Težave so se začele že sinoči, ko so huligani vdrli v enega izmed študentskih domov zagrebške univerze in iskali navijače Hajduka. Večina huliganov je pobegnila pred prihodom policije.

Organizatorji danes nekaterim navijačem splitskega kluba niso dovolili vstopiti na stadion, navijaška skupina Torcida pa se je nato odločila, da ne bo spodbujala svojih nogometašev na stadionu Maksimir. Po tej novici so se za bojkot tekme odločili še nogometaši Hajduka. "Sem športnik, žal mi je, da tekma ne bo odigrana," je bil kratek trener Hajduka Igor Tudor

Pri Dinamu so dejali, da so dobili seznam 92 navijačev, ki jim je prepovedan vstop na stadion. Ko se je prvi takšen pojavil na blagajni, a so ga zavrnili, ostali navijači niso več želeli kupovati vstopnic. Pri zagrebškem klubu so na twitterju zapisali, da se opravičujejo vsem, ki so prišli na tekmo in da jim bodo izplačali že kupljene karte. 

"Ob 14.20 so do mene prišli predsednik Marin Brbić, trener Tudor in še nekateri ljudje iz Hajduka. Zahtevali so, da se tekma prestavi za nekaj časa, ker imajo njihovi navijači težave pri vstopu na tribune. Ob 14.55 je bila zahtevana nova prestavitev, a to ni bilo več mogoče," je dejal delegat tekme Lino Roše

Tudi zadnja tekma v Zagrebu ni bila odigrana do konca zaradi vzklikov s tribum, takrat je bil dvoboj s 3:0 registriran v korist Dinama. Najverjetneje bo tudi tokrat tako.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.