Šport
19 ogledov

Bron za Hrvaško, zdaj čaka na dvojčico

Lucija Zaninović Reuters
Hrvaška tekvandoistka Lucija Zaninović je osvojila bronasto kolajno. Njen uspeh bo poskušala doseči še njena sestra dvojčica Ana.

Lucija Zaninović je osvojila prvo hrvaško bronasto olimpijsko kolajno v Londonu! V odločilnem boju za kolajno je premagala Mehičanko Jannet Alegrio Peno po dodatni rundi. Tekvando je sicer ena najuspešnejših disciplin za Hrvaško na olimpijskih igrah, saj je bila to že njihova tretja kolajna.

"Pravega proslavljanja ne bo, dokler sestra Ana ne konča svojega nastopa. V četrtek bom ves dan z njo. Verjemite, da bom njena največja navijačica, težje mi bo kot danes. Verjamem, da bo moj uspeh deloval tudi na sestro. Sovražim borbo, ki se konča z zlato točko. To je bila moja tretja takšna borba v karieri, drugič pa sem zmagala," je po osvojitvi kolajne v kategoriji do 49 kilogramov dejala Lucija. Njena sestra bo nastopila v kategoriji do 57 kilogramov.

Slovenske tekvandoiste, ki prav tako napadajo kolajne, čakajo dvoboji v petek in soboto. Ana Franić bo jutri nastopila v kategoriji do 67 kilogramov, Nuša Rajher v soboto v kategoriji nad 67 kilogramov, Ivan Konrad Trajkovič pa v kategoriji nad 80 kilogramov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.