Šport
14 ogledov

Brownlee na prvem in tretjem mestu

alistair brownlee triatlon london 2012 Reuters
Britanci so danes spet lahko proslavili izjemno uspešen dan. Kralj otoških src pa ni postal Chris Hoy, ki je osvojil že svoje šesto olimpijsko zlato, temveč brata Brownlee, ki sta zasedla prvo in tretje mesto v triatlonu.

Olimpijska triatlonska preizkušnja je bila spisana po notah britanskih organizatorjev. Za veliko zmagoslavje gostiteljev sta poskrbela brata Brownlee, ki sta poskrbela za pravo britansko triatlonsko pravljico. Zmagal je Alistair Brownlee, njegov mlajši brat Jonathan, ki ga otoška javnost bolje pozna pod vzdevkom Jonny, je osvojil bron, Španec Javier Gomez pa se je ovenčal s srebrom.

Po 1500 metrih plavanja, 43 kilometrih na kolesu in desetkilometrskem teku se je na semaforju izpisal čas zmagovalca: ena ura, 46 minut in 25 sekund. Alistairjev brat Jonathan je bronasto kolajno osvojil kljub 15-sekundnemu pribitku zaradi napake pri menjavi (na kolo je skočil prezgodaj), nazadnje je bil od starejšega brata počasnejši za 31 sekund, srebro pa se mu je izmaknilo iz rok za 20 sekund.

jonathan brownlee triatlon london 2012 | Avtor: Reuters Reuters
Eden z zastavo, drugi na vozičku

Alistair je v cilj prišel z britansko zastavo okrog ramen in tako razvnel nacionalna čustva domačinov, ki so sicer glede domoljubja in izražanja le-tega bolj kot ne zadržani. Njegov brat je bil po prihodu v cilj povsem izmučen, padel je po tleh in treba mu je bilo nuditi pomoč, nato pa so ga na invalidskem vozičku odpeljali v zdravniško oskrbo. Junaško, ni kaj.

"Za mano je neverjetna tekma in vsa čast navijačem. V ušesih mi še vedno odmeva in zveni od vsega tega navijaškega trušča. Sem zelo ponosen. Bil sem pod velikim pritiskom, vendar se je na koncu vse izšlo tako, kot se mora. Ne moreš zahtevati več, glede na to, da sva oba brata na stopničkah," je vrelo iz novega šampiona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.