Šport
27 ogledov

Maneza z olimpijskim rekordom

maija maneza london 2012 dvigovanje uteži Reuters
Junakinja dneva je kazahstanska dvigovalka uteži, Maija Maneza, ki je postavila nov olimpijski rekord.

Kazahstanka Maija Maneza je na olimpijskih igrah v Londonu osvojila zlato odličje v dviganju uteži v kategoriji do 63 kilogramov. Azijska prvakinja je do zlata prišla z olimpijskim rekordom, ki zdaj znaša 245 kilogramov. Srebro je osvojila Rusinja Svetlana Carukajeva (237), bron pa Kanadčanka Christine Girard (236).

Potem ko si je že zagotovila olimpijsko zlato, je poskušala v samostojnem poskusu dvigniti utež s težo 144 kilogramov, a ji ni uspelo. "Mislim, da sem sposobna dvigniti 144 kilogramov, a mi je danes uspelo le pri 135 kilogramih, pa nič zato," je po tekmi povedala Maija. Sicer pa je bila zmaga še slajša, saj je na drugem mestu pustila Rusinjo Carukajevo, ki ji je lani odvzela svetovni naslov.

Na odru za zmagovalke so Kazahstanko premagale solze. Tako je postala že druga velika junakinja iz države v osrednji Aziji, po kolesarju Aleksandru Vinokurovu, ki je v soboto slavil na cestni dirki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.