Šport
37 ogledov

Burnley ugnal City, Arsenal le točko zadaj

Sergio Agüero EPA
Član Burnleyja George Boyd je Manchester Cityju zabil gol in ga precej oddaljil od želene ubranitve naslova. Burnley je slavil z 1:0. Arsenal je zdaj le še točko za aktualnimi prvaki.

George Boyd je v 61. minuti odločil dvoboj med Burnleyjem in Manchester Cityjem, iz voleja je zadel po slabem izbijanju žoge Cityjevega kapetana Vincenta Kompanyja. Po nepričakovanem porazu branilci naslova še vedno zaostajajo pet točk za Chelseajem, ki pa je odigral dve tekmi manj. 

City je v tekmo sicer krenil bolje in v prve pol ure so se pri gostih med strelce poskušali vpisati Jesús NavasSergio Agüero in Edin Džeko. Za domače je prvo priložnost v 22. minuti zapravil Sam Vokes. Deset minut kasneje je za Burnley streljal še Scott Arfield, medtem ko je na drugi strani vratar Tom Heaton ubranil nova nevarna udarca Džeka in Agüera.

Tudi v drugem polčasu so imeli gostje žogo precej več časa v svojih nogah in neprestano pletli mrežo okrog domačega gola. Agüero je na začetku nadaljevanja lepo zaposlil Davida Silvo, Španec pa je pred zaključkom odšel preveč v stran. Kazen za zapravljeno je prišla v 61. minuti, ko je škotski vezist Boyd z roba kazenskega prostora premagal Joa Harta. Meščani so krenili po izenačenje, toda pri strelih so bili premalo natančni in zbrani Agüero, Yaya Touré in Fernandinho, z glavo pa je nato zgrešil tudi rezervist Wilfried Bony. Tako je ostalo pri pomembni zmagi Burnleya, ki se bori za obstanek med elito.

Dober obet za Monaco

Že pred porazom Cityja se je meščanom le na točko zaostanka približal Arsenal. Ta je na domači zelenici zabeležil osmo zaporedno zmago v angleškem prvenstvu, tokrat je s 3:0 premagal West Ham. 

Ta bi se lahko v zaostanku znašel že na samem začetku tekme, ko je James Collins v kazenskem prostoru podrl Thea Walcotta, a je sodniška piščalka ostala nema. Arsenal je prevladoval, posest žoge se je v prvem polčasu gibala okoli 75 odstotkov v korist topničarjev. Kljub nekaj nevarnim poizkusom domačih, so se gostje uspešno upirali, klonili pa v zadnji sekundi enominutnega sodnikovega podaljška. V kazenskem prostoru gostov sta lepo kombinirala Aaron Ramsey in Olivier Giroud, slednji pa je z desne strani močno ustrelil in s pomočjo vratnice zadel za 1:0.

Olivier Giroud | Avtor: EPA EPA
West Ham je precej bolje zaigral v drugem polčasu, nekaj časa pretil z izenačenjem, a so topničarji vse dvome o zmagovalcu razrešili v zadnjih desetih minutah dvoboja. Znova sta z nekaj podajami gostujočo obrambo povsem premešala Giroud in Ramsey, tokrat pa je žogo v mrežo poslal Valižan. Nogometaši Arsenala so se nato razleteli po igrišču, priložnosti so si sledile ena za drugo, po dvojni podaji z Giroudom pa je rezervist Santi Cazorla močno podal pred gol, na drugi vratnici pa je žogo v gol le še potisnil Mathieu Flamini.

Topničarji bi lahko zmagali še z višjo razliko. Zmaga s 3:0 je za Arsenal lepa spodbuda za torkov obračun v Ligi prvakov, ko gostujejo pri Monacu, s takšnim izidom bi si namreč zagotovili tudi preboj v četrtfinale.

Izjemno velik korak k obstanku med elito pa je uspel Aston Villi. Ta je pod vodstvom novega trenerja Tima Sherwooda povsem razbila vedno bolj razglašeni Sunderland. Že v prvem polčasu je četa Gusa Poyeta, ki se mu resno maje stolček, prejela štiri zadetke.

Premier League, 29. kolo:

Crystal Palace : QPR  3:1 (3:0)
Zaha 21., McArthur 40., Ward 42.; Phillips 83.

Arsenal : West Ham  3:0 (1:0)
Giroud 45., Ramsey 81., Flamini 84.

Leicester City : Hull  0:0

Sunderland : Aston Villa  0:4 (0:4) 
Benteke 16., 44., Agbonlahor 18., 37.

WBA : Stoke City  1:0 (1:0)
Ideye 19.

Burnley : Manchester City  1:0 (0:0)
Boyd 61.

Jutri:
Chelsea - Southampton
Everton - Newcastle
Manchester United - Tottenham

Ponedeljek:
Swansea - Liverpool

Lestvica:
1. Chelsea 63 (-2)
2. Manchester City 58
3. Arsenal 57
4. Manchester United 53 (-1)
5. Liverpool 51 (-1)
6. Tottenham 50 (-1)
7. Southampton 49 (-1)
8. Stoke City 42
9. Swansea 40 (-1)
10. West Ham 39
11. Newcastle 35 (-1)
12. Crystal Palace 33
13. WBA 33
14. Everton 28 (-1)
15. Hull 28
16. Aston Villa 28
17. Sunderland 26
18. Burnley 25
19. QPR 22
10. Leicester City 19 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.