Šport
26 ogledov

Cassano: "Ne gojim homofobije"

Casillas Cassano Španija Italija Gdansk Euro 2012 EPA
Italijanski reprezentančni napadalec Antonio Cassano se je znašel v središču medijske pozornosti, pa ne zaradi mojstrovin na igriščih, temveč neprimernih opazk na račun gejev. Cassano se je zaradi izjav, ki so sprožile ogorčenje gejevskih aktivistov, že pokesal in opravičil.

Pri odgovoru na novinarsko vprašanje, ali so v italijanski reprezentanci tudi homoseksualci, Antonio Cassano ni izbral najbolj posrečenih besed. "Če so homoseksualci, potem je to njihov problem. Če bi vam povedal, kaj si zares mislim, potem bi bil kaos. Upam, da jih v naši garderobi ni. V vsakem primeru je to njihov problem, ne moj," je na novinarski konferenci, ki je sprožila gnev, dejal 29-letni Cassano, ki igra za italijanskega prvoligaša Milano. V svojem govoru je sicer uporabil žaljiv italijanski izraz za geja.

Čeprav so se navzoči na novinarski konferenci le nasmehnili in muzali na račun Cassanovega izpada, pa so njegove besede sprožile proteste pri skupinah za zaščito pravic gejev, ki so pozivali celo k izključitvi Cassana z evropskega nogometnega prvenstva, kar je nazadnje tudi pripeljalo do nogometaševega kasnejšega opravičila.

"Iskreno mi je žal, da je tisto, kar sem rekel, sprožilo takšne polemike in proteste iz gejevskih skupin. Homofobija ni čustvo, ki bi ga gojil. Nikogar nisem hotel užaliti ter komurkoli postavljati pod vprašaj pravico do svobodne izbire spolnega partnerja. Hotel sem le povedati, da to ni moj problem, nikakor ne želim presojati ravnanj drugih, saj si vsakdo zasluži spoštovanje," se je opravičil Cassano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.