Šport
29 ogledov

Cataldo slavil v senci boja za prvo mesto

Dario Cataldo EPA
Italijanski kolesar Dario Cataldo je zmagal na 16. etapi Dirke po Španiji. Italijan je bil najhitrejši na pretežno gorski 183,5 km dolgi etapi od Gijona do Cuitu Negru. Španec Joaquim Rodriguez je ohranil skupno vodstvo.

Cataldo je veliki junak zelo zahtevne gorske etape, ko so kolesarji morali premagati štiri kategorizirane vzpone, v ozadju pa se je bíl hud boj za skupno vodstvo med španskima kolesarjema Rodriguezom, ki kolesari za Katjušo, in Albertom Contadorjem (Saxo Bank). Boj je za zdaj več kot prepričljivo dobil Rodriquez, ki je še okrepil vodstvo pred drugouvrščenim in prvim izzivalcem Contadorjem.

Na 52. kilometru sta glavnini pobegnila Cataldo (Omega Pharma-Quick Step) in Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM), ki sta imela 85 kilometrov do cilja že 15 minut prednosti pred glavnino. Več kot 19 kilometrov dolg ciljni vzpon, ki je karavano popeljal na 1850 metrov visoki prelaz Pajares, sta ubežnika začela s prednostjo sedmih minut, največ moči pa je do konca ohranil Italijan in na koncu prepričljivo dobil etapo, ko se je dva kilometra pred ciljem znebil Belgijca. De Gendt je osvojil drugo mesto, Rodriguez na tretjem mestu je bil v zadnjih metrih etape hitrejši od Contadorja, ki se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. V torek imajo kolesarji dan počitka, dirka se bo končala v nedeljo.

"Mislim, da bodo po dnevu počitka na voljo le tri možnosti za vodstvo. Pravi boj se bo odvijal med mano, Albertom in Alejandrom Valverdejem," je možnosti razkril Rodriguez, ki seveda pričakuje, da bo v nedeljo osvojil naslov. "Nismo se mogli otresti Rodrigueza, ki letos kaže izjemno moč. Lahko rečem le, da sem zelo zadovoljen z dosedanjim razpletom dirke, saj smo s tem bojem dirki dali barvitost in prava čustva, kar na koncu edino šteje," je dejal Contador.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.