Šport
22 ogledov

Cavendish ''pobegnil'' iz moštva Sky

mark cavendish EPA
Britanski kolesar Mark Cavendish je po enem letu prekinil triletno pogodbo z moštvom Sky. Kljub temu, da se je o njegovem odhodu govorilo že nekaj časa, pa se poraja vprašanje, koliko je na odločitev vplival nov pravilnik britanske ekipe, ki bo strožje kaznovala dopingirane kolesarje.

Britanski kolesar Mark Cavendish bo po koncu sezone prekinil pogodbo z britanskim moštvom Sky, kariero pa bo nadaljeval pri belgijskemu moštvu Omega Pharma-Quickstep, je na svoji spletni strani zapisalo britansko kolesarsko moštvo. Cavendishu sicer še vedno teče triletna pogodbo, a se je kljub temu uspel dogovoriti za sporazumen odhod.

mark cavendish | Avtor: EPA EPA
Čeprav se je o njegovi selitvi iz britanskega Sky-a govorilo že od začetka oktobra, pa njegov odhod sumljivo sovpada z novim pravilnikom kolesarske ekipe, ki zahteva, da njihovi člani podpišejo pogodbo, s katero se zavezuejo, da se niso in se ne bodo posluževali prepovedanih substanc.

Po najnovejših podatkih se bo Sky Cavendishu odpovedal brez odškodnine, o tej temi pa je spregovoril tudi britanski kolesar. ''Slišal sem nekaj o odškodnini, vendar mislim, da Dave (Brailsford, direktor ekipe Sky) tega ne bi naredil. Upam, da gre za špekulacije in se bomo dogovorili sporazumno.''

Sedemindvajsetletni Cavendish je dosegel 23 etapnih zmag na dirki po Franciji, lani pa je osvojil prvo mesto na cestni preizkušnji na svetovnem prvenstvu v Koebenhavnu.

Komentarjev 2
  • supreme 08:28 19.oktober 2012.

    aha..pa se to ............. a v drugih mostvih pa podpirajo doping ?

  • supreme 08:27 19.oktober 2012.

    hahahaha.............kaksen smesen clanek. Mark je odsel, ker je rojen zmagovalec. pri SKYu mu tega niso omogocili, ker imajo drugacno miselno politiko in Mark je sprinter in ne pomagac drugim. sel je tja kjer bojo drugi delali za njega Markova naloga ...prikaži več pa je, da zmaguje sprinte .