Šport
24 ogledov

"Če bomo igrali, kot znamo, je mogoče vse"

Slovenija Slovaška olimpijske igre Soči 2014 Kristan ekipa veselje slavje EPA
Po največjem uspehu slovenskega hokeja se bodo risi za vstop med štiri najboljše reprezentance na Zemeljski obli borili proti Švedom.

"Časa za slavje ni, priprave na Švedsko smo praktično že začeli. Kot sem že dostikrat opozarjal, moramo ostati na realnih tleh. Tekmo moramo odigrati, kot se najbolje da, v tem primeru se nimamo česa bati," je dejal selektor slovenske reprezentance Matjaž Kopitar, katerega naloga bo, da zamrzne evforijo, ki se je pojavila po odličnih nastopih na olimpijskih igrah.

Pavlin: To so švedski heroji

Eden od najbolj evforičnih igralcev je bil po tekmi z Avstrijo branilec Žiga Pavlin, ki si kruh služi prav na Švedskem. "Seveda ne poznam nobenega igralca, proti nobenemu v švedski ligi še nisem igral. To je izjemno kakovostna ekipa, polna zvezdnikov. To so švedski heroji, vsa Švedska jih bo gledala, zato bo to dobra reklama za vse nas. Z izjemo Anžeta jo kar potrebujemo. Jasno, da gremo tudi proti Švedom na zmago, z razmišljanjem o porazu tekme niti nima smisla igrati. Zakaj ne bi razmišljali o kolajni," je optimistično razpoložen Pavlin.

Kapetan Tomaž Razingar pravi, da igra Švedov Slovencem bolj ustreza kot igra Američanov, zato upa, da se jim bodo znali postaviti po robu. Neobremenjenost bi bila lahko velik plus. "Od nas nihče ničesar ne pričakuje. Že dvakrat smo imeli rezerviran let za domovino, mi pa smo še kar tukaj," se smeje Razingarju.

Muršak: Vse je mogoče

Podobne misli kot kapetanu se pletejo tudi Janu Muršaku: "Če bomo igrali, kot znamo, če bomo spet pustili srce na igrišču, mislim, da je vse mogoče. Švedi imajo odlično obrambo, ne izgubljajo ploščka, imajo odlično igro z igralcem več in odlične branilce, ki so nevarni s streli od daleč. Če nevtraliziramo njihove najkakovostnejše stvari, smo veliko opravili."

Tekma bo spet ob 12. uri po lokalnem času (9.00 CET); doslej so Slovenci obe, ki sta bili na sporedu opoldne (proti Slovakom in Avstrijcem), dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.