Šport
27 ogledov

"Čech lahko odide"

(Galatasaray - Chelsea) Petr Čech Reuters
Trener Chelseaja Jose Mourinho je dejal, da lahko dolgoletni vratar kluba Petr Čech zapusti Stamford Bridge, če si to želi.

Češki reprezentant je tekmo prvega kola v Premeier League proti Burnleyju obsedel na klopi, v vratih je prednost dobil precej mlajši Belgijec Thibaut Courtois. Mourinho je dejal, da Čecha ne bo oviral pri odhodu, če bo našel pravi klub: "Če bo ta trenutek prišel, si Petr zasluži, da mu lastnik kluba in upravni odbor, sam pridem šele nato na vrsto, prisluhnemo. Vse to si je prislužil." 

Portugalski strateg je sicer priznal, da se še ni podrobneje pogovoril z vratarjem: "Če se pogovorim z njim, bom moral naslednji dan sesti za pogovor s kakšnim drugim igralcem, pojutrišnjem spet z nekom tretjim. Tega nisem nikoli počel. Igralcem mi ni treba obrazložiti mojih odločitev. Najprej je klub, nato ekipa, šele potem posamezni nogometaši. Ne vodim klub, moštva pa ja. Igralci morajo vedeti, da odločitve sprejemam v korist ekipe. Vsi vedo, kje je moja pisarna, nikoli ne zapiram vrat. Petr ni prišel do mene."

Mourinho sicer zagotavlja, da bi želel še naprej trenirati Čecha in da bo ta med sezono zagotovo dobil svojo priložnost. "Petr mora igrati, nimam težav s tem, da ga ne bi želel uvrstiti v ekipo. Vseeno v katerem tekmovanju. Če želim rotirati igralce na nekem položaju, je vratarsko mesto še najlažje za takšno početje. V ekipi imam dva od treh najboljših vratarjev na svetu."

Za Čecha naj bi se sicer resno ogreli pri Paris Saint Germainu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.