Šport
16 ogledov

Mourinho že zbada tekmece

Jose Mourinho Saša Despot
Danes bodo v Premier League odigrane prve tekme sezone. Chelsea bo sicer nastopil šele v ponedeljek, njegov trener Jose Mourinho pa je že začel z miselnimi igricami.

Trener Chelseaja je prepričan, da je ob vodenju svojega kluba deležen več pritiska kot nekateri ostali trenerji v najmočnejši angleški ligi. "Zakaj? Ker lahko nekateri deset let ne osvojijo nič in ostanejo na svojem mestu, jaz pa moram lovoriko osvojiti v dveh letih," je dejal Portugalec in tako puščico usmeril v prvega moža na klopi Arsenala Arsena Wengerja. Francoza, ki je nato svoj klub (po devetih letih, op. p.) popeljal do naslova v FA pokalu, je že v minuli sezoni označil za specialista za neuspeh. 

Mourinho je nato nekaj besed namenil še preostalim tekmecem, bodica je bila usmerjena proti trenerjema Manchester Cityja Manuelu Pellegriniju in Bayerna Pepu Guardioli, ki naj bi uspehe žela le zaradi dobrega dela svojih predhodnikov: "Nisem dovolj inteligenten, da bi si na takšen način izbiral klube. Rad delam, rad gradim, ne maram lahkih poslov, ne maram, da bi klub zgradili trenerji pred mano. Ne vidim rad, da predem v trenutku, ko je treba obrati sadeže z dreves, ki so jih zasadili drugi."

“Ko sem prevzel Porto, je bil ta sezono prej peti v portugalski ligi. Ko sem prišel v Madrid, kje je bil Real? Kje je bil Inter pred mojim prihodom? V minuli sezoni sem se pridružil Chelseaju, ko se je končalo obdobje ene ekipe, novo pa se je šele moralo začeti za povsem drugačno moštvo. Prišel sem tudi v edino ligo, kjer se lahko za naslov potegujejo štiri, pet ali šest klubov," je še dejal Portugalec in nato zaključil: "Na koncu sezone boste lahko mediji, navijači in igralci ocenjevali moje delo. Najpomembneje bo, kako ga bo ocenil moj šef, lastnik in vodilni možje kluba."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.