Šport
41 ogledov

Čehi brez kapetana v Beogradu

Jaroslav Navratil Tomaš Berdych Radek Štepanek Davisov pokal Češka EPA
Češki teniški igralci bodo naslov zmagovalca Davisovega pokala konec tedna v Beogradu branili brez kapetana Jaroslava Navratila.

Kot so sporočili iz češke zveze, je 58-letni trener Jaroslav Navratil, ki je na čelu češke reprezentance že od leta 2006, hudo zbolel, imel naj bi težjo obliko pljučnice, zaradi katere je moral pomoč poiskati v bolnišnici.

"Jaroslav je že od srede prejšnjega tedna v bolnišnici. Njegovo stanje je stabilno, ni v smrtni nevarnosti, vsekakor pa ne bo mogel potovati v Beograd," je dejal tiskovni predstavnik češke zveze Karel Tejkal in dodal, da Čehi za obračun proti Srbiji ne bodo iskali zamenjave zanj. "V tako kratkem času je nemogoče najti človeka, ki bi lahko izpolnil vse pričakovane naloge."

Srbi še brez uradne postave

Na zvezi niso pojasnili, kdo bo imel v dvorani Arena glavno besedo, ali se bodo o taktičnih zadevah igralci odločali kar sami. Za Češko bodo sicer v Beogradu igrali Tomaš Berdych (6. igralec sveta), Lukaš Rosol (43.), Radek Štepanek (45.) in Jan Hajek (105.). Reprezentanca Češke bo igrala že v svojem tretjem finalu v zadnjih petih letih, v polfinalu pa je s 3:2 premagala Argentino.

Srbi, ki še niso dokončno sporočili imen igralcev, poleg Novaka Đokovića in Janka Tipsarevića za dvoboj kandidirajo Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac, Dušan Lajović, Boris Pašanski in Filip Krajinović, so v polfinalu s 3:2 premagali Kanado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.