Šport
23 ogledov

Češki večer v NHL

Martin Havlat Reuters
V prvem krogu končnice so bile včeraj odigrane štiri tekme. Trije dvoboji so se končali šele v podaljšku, dva takšna obračuna pa sta odločila češka hokejista.

Ekipa New York Rangers je v prvi tekmi prvega kroga končnice v ligi NHL na domačem ledu ugnala Ottawo s 4:2, na preostalih treh tekmah pa so se tekme razpletle šele po podaljških. Boston je ugnal Washington z 1:0, Phoenix in San Jose pa sta slavila s 3:2. Kojoti iz Arizone so premagali Chicago, San Jose pa St. Louis.

Za Boston, sicer branilce Stanleyjevega pokala, je edini gol na tekmi dosegel Chris Kelly. "Mislim, da sem bil ob zadetku eden najbolj presenečenih v dvorani. Plošček je najverjetneje zadel palico branilca in nekoliko spremenil smer. Bil sem presenečen, da sem zadel," je bil po tekmi presrečen junak tekme v Bostonu.

V San Joseju pa trenutno slavijo Martina Havlata, ki je zmagoviti gol zabil šele v drugem podaljšku. "Plošček sem le poskušal usmeriti proti golu. Na srečo je šel v gol. To je izjemen občutek, najprej pa sem pomislil, da se bomo zdaj lahko nekoliko spočili," je po gostujočem uspehu dejal Čeh. Morski psi iz San Joseja so tako St. Louisu odvzeli prednost domačega ledu.

To pa v Glendalu v Arizoni ni uspelo Chicagu. Za Blackhawks je bil usoden Martin Hanzal, ki je zadel po podaji Adriana Aucoina. "Mislim, da me je Okie videl in nekako streljal na mojo palico. Podstavil sem jo in zadel. Imel sem kar nekaj sreče," je zmagoviti gol opisal Hanzal in dodal: "Pred podaljškom smo si dejali, da bo nekdo moral biti junak. Ko je prišel ta trenutek in sem zadel, je bil to neverjetno dober občutek." Čeh je sicer dosegel prvi gol po več kot dveh mesecih. Nazadnje je zadel šestega februarja proti Detroitu.

V New Yorku so za gostitelje zadeli Marian Gaborik, Brian Boyle, Ryan Callahan in Brad Richards, poraz Senatorjev pa sta omilila Daniel Alfredsson in Erik Condra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.