Šport
16 ogledov

Gol Kraljev in zmaga

Anže Kopitar je vsaj točko dosegel na zadnjih petih zaporednih tekmah, naj kater EPA
Na tekmi med ekipama Los Angeles Kings in St. Louis Blues sta blestela oba vratarja, tekma pa se je končala z 1:0 po izvajanju kazenskih strelov.

Odločilni zadetek za Kralje, ki so tako ugnali najboljšo ekipo Zahodne konference, je v četrti seriji kazenskih strelov prispeval Jeff Carter. Kralji so tako prišli do šeste zaporedne zmage, to pa je tudi najdaljši zmagovalni niz za moštvo iz Los Angelesa v tej sezoni. Vratar Jonathan Quick je že osmič v sezoni in 22. v karieri mrežo ohranil nedotaknjeno.

"Čeprav je za nami kar nekaj težkih trenutkov, smo v garderobi vselej verjeli vase. Vemo, da smo dobra ekipa, v pravem času pa smo to začeli kazati tudi na ledu," je bil po zmagi zadovoljen Quick. Z uspehom so se Kralji povzpeli na vrh pacifiške skupine. Če bi jim to mesto uspelo zadržati tudi po zadnjih osmih tekmah, bi v končnico krenili kot tretji. Phoenix ima na Pacifiku sicer s tekmo več enako število točk, Dallas zaostaja za eno, San Jose pa za dve točki.

Rezultati:

Los Angeles Kings : St. Louis Blues    1:0*
(Anže Kopitar: 7 strelov v 24:11 minute za Los Angeles Kings)

Pittsburgh Penguins : Nashville Predators  5:1
Philadelphia Flyers : Washington Capitals  2:1*
Tampa Bay Lightning : Edmonton Oilers      3:2*
Minnesota Wild : Calgary Flames            3:2*
Dallas Stars : Vancouver Canucks           1:2
Phoenix Coyotes : Colorado Avalanche       3:2
San Jose Sharks : Boston Bruins            2:1

* - kazenski streli

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.