Šport
20 ogledov

Senzacionalna zmaga Kraljev

los angeles kings nhl
1/4
Reuters
Onstran Atlantika se je s prvimi dvoboji začela končnica severnoameriške hokejske lige NHL, ki so jo s senzacionalno zmago obeležili Los Angeles Kings.

Odločilne boje za prestižno hokejsko lovoriko Stanleyjev pokal so odlično začeli hokejisti Los Angeles Kings, ki so v gosteh s 4:2 premagali vodilno moštvo zahodne konference Vancouver Canucks.  Prva se je, že v peti minuti, zatresla gostujoča mreža. Plošček je v gol poslal Alexandre Burrows. Hokejisti Los Angelesa so odgovorili v 14. minuti. Slovenski hokejski reprezentant Anže Kopitar je podal Miku Richardsu za izenačenje na 1:1.

Kralji so prvič povedli v 27. minuti tekme, ko je v polno zadel Willie Mitchell za izid 2:1. Tik pred koncem tekme je za izenačenje 2:2 zadel Alexander Edler. V zadnji tretjini je vse do začetka 57. minute dišalo po podaljšku, a so Kralji pritisnili prav v izdihljajih tekme. Najprej je Dustin Penner pospravil odbitek v domačo mrežo, nato pa je končni izid 4:2 postavil Dustin Brown z golom v nebranjeno mrežo. Kralji so točko preloma dosegli s Pennerjevim golom, pri izvedbi katerega je pomagala tudi sreča. Richards je plošček poslal proti Jeffu Carterju, ki ga je odbil z drsalko proti prostemu Pennerju, slednji pa je nato ukanil izvrstnega vratarja Vancouvra Roberta Luonga.

"Palica mi nocoj ni najbolje služila, zato pa so se odlično izkazale drsalke. Plošček je šel ravno proti moji drsalki, zato sem ga nekako skušal pravilno usmeriti, vedel sem, da se bo tja zapeljal tudi Penner," se je po tekmi pošalil Carter. Tudi pogled na statistiko strelov na gol kaže na izrazito prevlado hokejistov iz Kalifornije, ki so v rednem delu končali na osmem mestu, v primerjavi z zmagovalci zahodne konference (39:26).

Liga NHL, končnica, Zahod, 1. kolo:

Vancouver : Los Angeles 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) /0:1/*
Burrows (5), Edler (40); Richards (14), Mitchell (37), Penner (57), Brown (60)
Anže Kopitar je prispeval podajo za LA Kings
*v poševnicah je izid v zmagah

Nashville Predators : Detroit Red Wings 3:2 /1:0/*
(Jana Muršaka ni bilo v postavi Detroita)
(Nashville vodi z 1:0 v zmagah)

Vzhod:
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 3:4 /0:1/***

*v poševnicah je izid v zmagah
**podaljšek

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.