Šport
192 ogledov

Četa bivših igralk Krima slavila v Stožicah

Krim Mercator CSM Bukarešta Facebook
Slovenske prvakinje so doživele četrti poraz v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 7. kolu lige prvakinj izgubile proti Bukarešti (23:25). Ljubljančanke so na svoji šesti tekmi zabeležile četrti poraz in ostajajo predzadnje v skupini A. Tokrat so bile boljše Romunke, ki s petimi zmagami vodijo na lestvici.

Prvi polčas je bil precej razgiban. Romunke so začele izvrstno in hitro povedle s 3:0 in 4:1, potem ko sta se med strelske vpisali tudi nekdanji krimovki Elizabeth Omoregie in Barbara Lazović. pri izidu 5:1 je Uroš Bregar zahteval minuto odmora. Ta je dobro vplivala na domačo ekipo, saj je Samara da Silva Vieira dosegla tri zaporedne gole, v enajsti minuti pa je še izenačili izid na 6:6.

Kazalo je, da so se domače prebudile, toda sledilo je novo slabo obdobje in delni izid 6:1 v korist gostij, pri katerih sta takrat zadeli še dve nekdanji igralki ljubljanske ekipe Carmen Martin in Dragana Cvijić, ki je v 22. minuti povišala na 12:7. Čeprav so domače igrale brez kapetanke Nine Žabjek, ki je bila pozitivna na novi koronavirus na zadnjem testiranju, pa so zmogle dovolj moči, da so še enkrat praktično izničile prednost Romunk, pri katerih je brani še peta nekdanja krimovka Jelena Grubišić, in na glavni odmor šle le z zadetkom zaostanka.

rokomet žoga mreža rokometna žoga gol Škandal v BiH Šport Namerno odigrali tekmo s petimi igralci s simptomi koronavirusa

V tem slogu so domačinke odprle tudi drugi polčas, z zaporednima zadetkoma so povedle s 13:12, Maja Svetik pa je v 34. minuti zadela za 14:12. Toda potek tekme se je nato spet zasukal v korist gostij, ki so najprej ujele ljubljansko ekipo, v 47. minuti pa po novem zadetku Cvijićeve pobegnile na 21:17.

Sledila je nova minuta odmora Krima, ki pa ni imela želenega učinka, Cvijićeva je namreč takoj zatem še povečala prednost Bukarešte (22:17). V 58. minuti je Valentina Klemenčič sicer Krim pripeljala le še na dva zadetka zaostanka, a po še dveh zgrešenih strelih v končnici Ljubljančankam česa več ni uspelo doseči.

Pri domačih je bila z osmimi goli najboljša strelka Samara da Silva Vieira, pri gostjah pa Lazovićeva s petimi.

Izbranke Uroša Bregarja bodo naslednjo tekmo igrale prihodnjo soboto, ko bodo gostovale pri današnjem tekmecu.

Liga prvakinj (skupina A), 7. kolo:

Krim Mercator - Bukarešta 23:25 (11:12)
Da Silva Vieira 8; Lazović 5, Cvijić, Barbosa po 4. 

Ferencváros - Bietigheim 24:35 (11:14)
Rostov-Don - Esbjerg 28:24 (15:13)

PRESTAVLJENO:
Vipers Kristiansand - Metz

LESTVICA:
1. Bukarešta 10 (+1)
2. Kristiansand 7 (-1)
3. Rostov-Don 9
4. Metz 6
5. Ferencváros 4
6. Esbjerg 3 (+1)
7. Krim Mercator 3 (+1)
8. Bietigheim 2 (+2)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice