Šport
10 ogledov

''Cilj je postati najboljši na svetu''

damir dugonjić sprejem
1/6
Saša Despot
Plavalcu Damirju Dugonjiću so po vrnitvi s svetovnega prvenstva v Barceloni danes domačini na Ravnah na Koroškem pripravili prisrčen sprejem.

"Zdaj vem, da mi samo še čisto malo manjka, pa sem lahko najboljši na svetu. In to je zdaj moj cilj, tri leta imam pred sabo," je dejal pred sprejemom na novinarski konferenci Plavalne zveze Slovenije.

"Vračam se z več kot sekundo popravljenim osebnim rekordom, s četrtim mestom, plaval sem v finalu," je uspehe s SP v Barceloni na novinarski konferenci pred sprejemom povzel Dugonjić. Kot je dejal, mu je letos uspel preskok, ki ga je potreboval, ob tem pa se je zahvalil trenerju Matiji Medvešku, da ga je tako dobro spoznal in preučil, da je v eni sezoni res veliko napredoval, kar je sicer po njegovem zelo težko pri 25 letih.

Želi si bolj številčne slovenske ekipe

Vesel je, da se je sprejem na Ravnah zgodil ravno v času, ko mesto gosti poletno plavalno državno prvenstvo kadetov, mladincev in članov. Dejal je, da upa, da so plavalci spremljali njegove tekme, da so se iz njih tudi kaj naučili in da bi mu v prihodnje na velikih tekmovanjih ugajalo, če bi jih bilo v slovenski ekipi več.

Sprejema ob ravenskem odprtem bazenu se je udeležilo veliko domačinov, ki so dogajanje spremljali iz senčnih območij okolice bazena, ter številni plavalci in njihovi spremljevalci, ki se udeležujejo tekmovanja. Predsednik Plavalne zveze Slovenije (PZS) Miran Kos je Dugonjiću za nadaljnjo spodbudo podaril veliko medaljo, dobil je tudi torto s fotografijami pomembnih trenutkov v karieri, za presenečenje pa so poskrbeli mlajši plavalci, ki so ga ob koncu sprejema vrgli v bazen.

Mesto in župan ponosni na Dugija

V imenu občanov je Dugonjiću čestital ravenski župan Tomaž Rožen in povedal, da so na Ravnah ponosni, da so lahko sokrajana gledali v finalu SP in da so ponosni na njegov evropski rekord. "Ko si enkrat suveren finalist, kot si sam ocenil, računamo na to, da boš postal v kratkem tudi dobitnik kolajn, in da ne bo več vprašanje, kolajna da ali ne," je dejal Rožen in dodal, da Dugonjić postaja prepoznavna osebnost, ki mestu pušča pečat za zdajšnje in prihodnje generacije.

damir dugonjić | Avtor: Reuters Reuters
Dugonjićev napredek je na novinarski konferenci izpostavil tudi Kos. Ob tem se je zahvalil tudi trenerju Medvešku, saj mu je, kot je dejal, s svojim delom in strokovnostjo uspelo Damirja popeljati stopničko višje. Kot je dodal Kos, zdaj verjame, da Medvešek natančno ve, "kako bosta stopila še stopničko višje".

Naslednje leto še težje od letošnjega

Medvešek je napovedal, da se bosta z varovancem v prihodnje osredotočila na to, kaj je šlo narobe, da se je tako želena kolajna na SP izmuznila. Vse to bosta skušala popraviti naslednje leto, ki pa bo po njegovih besedah še težje kot letošnje. Čaka ju evropsko prvenstvo v kratkih in dolgih bazenih, kjer bo tudi priložnost, da njegov varovanec nastopa še malo bolj sproščeno, "glede na to, da je v Barceloni premagal celotni evropski vrh". Popravila bosta še skok, več bosta delala tudi na prvih 50 metrih pri plavanju na 100 metrov prsno, je napovedal Medvešek.

Nastop na plavalnem SP je danes končala tudi druga udeleženka slovenske ekipe, prav tako Ravenčanka Tjaša Oder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.