Šport
21 ogledov

Colorado z najboljšim uvodom v sezono

colorado avalanche Reuters
Na ledenih ploskvah severnoameriške lige NHL je bilo sinoči živahno, saj je bilo na sporedu 11 obračunov.

V Tampi se je pri zmagi Pittsburgha s 5:4 s tremi goli izkazal zvezdnik Sidney Crosby, Colorado je premagal Washington s 5:1 in s peto zmago zapored najbolje v zgodovini kluba začel sezono.

Crosby je trem zadetkom dodal še podajo, odločilni zadetek za zmago pingvinov pa je prispeval Matt Niskanen le 18 sekund pred koncem. V Washingtonu je vratar Colorada Semjon Varlamov zaklenil vrata in domačim hokejistom ubranil 40 strelov. Pet golov gostov, dvakrat je zadel
Alex Tanguay, pa je bilo dovolj za peto zmago na začetku sezone. Colorado še nikoli, odkar se je moštvo leta 1994 preselilo iz Quebeca, ni začel tako dobro.

Nepremagana še San Jose in St. Louis

Brez poraza je tudi še St. Louis, ki je zmagal četrtič. David Backes je za zmago proti Rangerjem prispeval dva gola, tudi St. Louis pa se lahko veseli doslej najboljšega začetka sezone v klubski zgodovini. Pet zmag na petih tekmah ima tudi San Jose. Novinec Tomas Hertl se je izkazal že s sedmim golov v sezoni in je trenutno na vrhu lestvice strelcev, a je moral po naletu tekmeca v drugi tretjini z ledu, iz moštva so sporočili, da so ga odpeljali na opazovanje. San Jose je Ottawo premagal s 3:2.

Šov vratarjev v Vancouvru

V kanadskem obračunu v Vancouvru je domače napadalce spravil v obup vratar Montreala Carey Price z 39 obrambami. Ker so bili njegovi soigralci precej učinkovitejši na drugi strani ledu in zadeli štirikrat, je zmaga odšla v Montreal, pa čeprav tudi domači vratar Roberto Luongo ni imel slabega dne, med drugim je zbral 34 obramb in ubranil tudi kazenski strel Maxa Paciorettyja.

Moštvo edinega slovenskega igralca v NHL Anžeta Kopitarja bo igralo novo tkemo v noči na ponedeljek, ko bodo kralji iz Los Angelesa gostovali pri Floridi.

Liga NHL, rezultati:

Columbus Blue Jackets : Boston Bruins 1:3
Toronto Maple Leafs : Edmonton Oilers 6:5*
Detroit Red Wings : Philadelphia Flyers 5:2
Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 4:5
Washington Capitals : Colorado Avalanche 1:5
Chicago Blackhawks : Buffalo Sabres 2:1
St. Louis Blues : New York Rangers 5:3
Nashville Predators : New York Islanders 3:2
Minnesota Wild : Dallas Stars 5:1
Vancouver Canucks : Montreal Canadiens 1:4
San Jose Sharks : Ottawa Senators 3:2

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.