Šport
30 ogledov

Čop in Špik se ne zmenita za leta

bled sp 2011 čop špik Saša Despot
Na uvodni tekmi svetovnega pokala v Beogradu sta nekdanja olimpijska in svetovna prvaka v dvojnem dvojcu, Iztok Čop in Luka Špik, osvojila tretje mesto za Nemčijo in Veliko Britanijo. Pred tem je bil slovenski dvojni četverec v malem finalu šesti.

Skoraj 40-letni iztok Čop in 33-letni Luka Špik sta bila v srbski prestolnici na robu presenečenja. Vodila sta do zadnjega vmesnega časa, nato pa morala predse spustiti Nemca, ki sta bila najmočnejša v sklepnem delu, po fotofinišu pa sta za 21 stotink izgubila boj za drugo mesto z Britancema.

V napeti dirki sta bila Slovencema blizu tudi Francoza, ki sta zaostala dodatnih 53 stotink in druga posadka Nemčije, ki jo je od stopničk ločilo 62 stotink. Brez možnosti za visoko uvrstitev sta bila le Italijana.

"Tekma je bila res ostra vse do cilja. Glede na prejšnjo sezono sva popravila prvi del, kjer sva obdržala stik z najboljšimi, uspelo nama je stopnjevati nastop tudi v drugi tretjini, ni pa nam še uspelo odpeljati pravega finiša. Tega doslej še nisva trenirala, sezona je še na začetku in nisva še imela težkih tekem. Sezona je praktično še cela pred nama in upam, da se bova v tem elementu popravila bolj, kot pa tekmeci," je po tekmi povedal Čop, ki v več kot 20-letni karieri nastopa v svoji zadnji sezoni.

Slovenski dvojni četverec v postavi Marko Grace, Grega Domanjko, Janez Jurše in Gašper Fistravec je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Beogradu zasedel šesto mesto v malem finalu. Slovenska četverica je tekmo dobro začela in bila po startu celo na tretjem mestu, kasneje pa čoln ni stekel po željah in v drugi polovici proge so Slovenci začeli zaostajati. Najboljši v malem finalu so bili Britanci.

Skupaj je v Beogradu nastopilo osem slovenskih posadk, a jih je šest nastope sklenilo že v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.