Šport
83 ogledov

Curry kot prvi do vseh glasov

stephen curry EPA
Zvezdnik Golden State Warriors Stephen Curry je najbolj prepričljivo v zgodovini lige NBA postal najkoristnejši igralec sezone. Naziv MVP je prejel, potem ko ga je vseh 131 glasovalcev postavilo na prvo mesto.

Stephen Curry, ki je redni del tekmovanja zaključil s povprečjem dobrih 30 točk na tekmo, je s svojimi predstavami bistveno pripomogel, da so Warriors z izkupičkom 73-9 postavili najbolje razmerje zmag in porazov v zgodovini lige NBA. Hkrati je postavil rekord lige s 402 zadetima trojkama v rednem delu.

Osemindvajsetletni Curry je postal prvi igralec, ki je v 61-letni zgodovini dobil vse glasove za prvo mesto, hkrati pa šele enajsti igralec, ki je to prestižno priznanje osvojil dvakrat zapored. Med branilci je to uspelo le še Magicu Johnsonu, Michaelu Jordanu in Stevu Nashu.

Drugo mesto je v tokratnem glasovanju osvojil Kawhi Leonard (San Antonio), tretje LeBron James (Cleveland), med pet pa sta prišla še Russell Westbrook in Kevin Durant (oba Oklahoma City).

Soglasno sta bila za najkoristnejšega igralca doslej izbrana še dva športnika v največjih ameriških ligah. Leta 2010 je to uspelo podajalcu New England Patriotsov Tomu Bradyju v ligi NFL, leta 1982 pa hikejski legendi Waynu Gretzkyju v ligi NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.