Šport
38 ogledov

Cvet in Malešič v četrtfinalu

Jure Cvet in Matevž Malešič Saša Despot
Slovenski lahki dvojni dvojec v sestavi Matevž Malešič – Jure Cvet je v repasažu svetovnega prvenstva na Bledu zmagal in se prebil v sredin četrtfinale, kamor sta vodili zgolj prvi dve mesti. Ljubljanska veslača sta pobudo prevzela na polovici proge, od koder sta le še nadzorovala tekmece.

Ljubljančana Jure Cvet in Matevž Malešič sta pobudo vodstvo prevzela že v prvi četrtini dirke in prvega mesta nista več izpustila iz rok, v drugem delu pa je bilo jasno, da bosta izpolnila današnji načrt in se odkupila za slabši nedeljski nastop, za katerega se je kasneje izkazalo, da ni bil pod pričakovanji, presenetila je le močna kubanska posadka, ki je že veslala v finalu olimpijskih iger, na Bledu pa sta Kubanca dokazala, da nista daleč od nekdanje forme.

"Najin načrt je bil, da povedeva že po prvih 500 metrih, kar nama je uspelo. Bilo je težko, a nato sva bila skozi celo progo v ospredju in nadzirala tekmo. Mislil sem, da bodo tekmeci v drugi polovici bolj pritisnili, saj nisva ustvarila res velike razlike, a se to ni zgodilo," je tekmo opisal Matevž Malešič in dodal, da je bila vožnja že podobna tisti za četrtfinale, kjer bosta skušala pokazati tudi dober finiš, ki ju je krasil na kar nekaj tekmovanjih.

"Razmere so bile zelo ugodne. Veter je sicer pihal, a valov ni bilo in zato tudi ni bilo težav, čeprav sva bila na koncu kljub vsemu tudi že utrujena," pa je pristavil Jure Cvet in napovedal najboljšo tekmo v sredo, saj bi se slovenska veslača kljub nekaj slabši sezoni s sredinim uspehom lahko močno približala tudi olimpijski normi za London 2012.

Mariborčan Janez Jurše pa je prvi slovenski veslač, ki je na domačem svetovnem prvenstvu izpadel iz boja za medalje. V repasažu med skifisti bi moral zasesti eno od prvih dveh mest, a je bil za svoj cilj za mesto prekratek in bo nastopal le še na tekmah, ki bodo odločale o finalu E in F.

V boju za dve prosti mesti je bil razred zase Iranec Mohden Šadi Nagadeh. Jurše se je za drugo mesto spopadel s Švicarjem Samuelom Annenom, a je bilo po polovici proge jasno, da je ta dvoboj izgubljen in da bo Jurše ostal brez četrtfinala.

"Zelo sem razočaran. Te tekme niti približno niso podobne mojim tekmam in moji borbenosti. Povsem neobičajno, a to ni bilo to, kar sem pričakoval sam od sebe in kar so od mene pričakovali drugi. Ne vem, kaj je bilo narobe. Če bi vedel, bi to popravil. Ne vem ...," razočaranja ni skrival mladi mariborski tekmovalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.