Šport
33 ogledov

Danes aktivne le slovenske športnice

otvoritvena slovesnost london 2012 navijači EPA
Danes bo v Londonu na sporedu dvaindvajset končnih odločitev, Slovenija pa danes nima moškega predstavnika. Naše barve bodo zastopala štiri dekleta. Predtekmovalni boji čakajo kajakašico Špelo Ponomarenko Janić in metalko kopja Martino Ratej. Delovni dan čaka tudi jadralki Tejo Černe in Tino Mrak.

Slovenske predstavnice

taja černe tina mrak jadranje | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA
Na veliko olimpijsko sceno bodo danes zakorakale zgolj slovenske športnice. Pred kajakašico na mirnih vodah Špelo Ponomarenko Janić so predtekmovalni boji na 500-metrski razdalji, pred atletinjo Martino Ratej pa kvalifikacije v metu kopja. Slovenski jadralki Teja Černe in Tina Mrak sta v ponedeljek počivali, danes pa je pred njima sedma in osma regata v razredu 470.

Dvaindvajset končnih odločitev

martina ratej met kopja | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA
V Londonu bodo danes podelili 22 kompletov odličij. V atletiki bodo odločitve padle v moškem teku na 1500 metrov, v skoku v daljino in v disku, v ženski konkurenci pa v teku na 100 metrov z ovirami. V športni gimnastiki so na sporedu štiri finalne odločitve na posameznih orodjih: v moški konkurenci na bradlji in drogu, v ženski pa na gredi in parterju. V dviganju uteži bo
Špelo Ponomarenko Janić kajak | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
olimpijski prvak znan v kategoriji nad 105 kg, v rokoborbi pa v rimsko-grškem slogu v kategorijah do 66 kg in do 96 kg. V konjeništvu bo končna odločitev padla v ekipni dresuri. Na londonskem velodromu bodo padle tri kolesarske odločitve: pred moškimi so finalni boji v keirinu, v ženski pa v omniumu in sprintu. Jadralke in jadralci bodo izpeljali finalne plove v razredu RS:X, v sinhronem plavanju se bodo predstavili pari v prostem programu, moški pa v skokih s trimetrske deske. V namiznem tenisu so na sporedu sklepni dvoboji v ekipni ženski konkurenci, olimpijski prvak bo znan tudi v triatlonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.