Šport
20 ogledov

Dve končni odločitvi za Slovenijo

slovenska zastava london 2012 Stanko Gruden/STA
Slovenci bomo danes stiskali pesti za strelko Živo Dvoršak, ki bo nastopila v kvalifikacijah, in triatlonko Matejo Šimic, ki jo čaka prvi nastop na olimpijskih igrah. V atletiki bosta naše barve zastopala Tina Šutej in Brent LaRue, aktivni pa bodo tudi jadralci. Skupno se nam obeta kar petindvajset končnih odločitev.

Končni slovenski odločitvi

živa dvoršak london 2012 streljanje | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Od slovenskih tekmovalcev bosta v boju za končno mesto nastopili dve tekmovalki. Strelka Živa Dvoršak bo z malokalibrsko puško v trojnem položaju nastopila v kvalifikacijah in morebitnem finalu, triatlonko Matejo Šimic pa čaka debi na največjih športnih igrah.

Preostali slovenski tekmovalci

Brent LaRue London olimpijske igre 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Atletinja Tina Šutej bo nastopila v dopoldanskih kvalifikacijah v skoku s palico, v polfinalu na 400 m z ovirami bo tekel še atlet Brent LaRue. Jadralec Karlo Hmeljak bo nadaljeval predtekmovanje v razredu laser, jadralki Tina Mrak in Teja Černe pa v razredu 470.

Petindvajset kompletov odličij

Igralke badmintona se bodo za medalje pomerile v posamični konkurenci in konkurenci dvojic, sabljačice prav tako čaka boj za medalje v ekipni tekmi, moški pa se bodo za olimpijski naslov pomerili v dviganju uteži do 94 kg. V atletiki bodo podelili pet kompletov medalj, in sicer bodo nastopili moški v hitri hoji na 20 km, v skoku v daljino in teku na 10.000 m, ženske v metu diska, teku na 100 m, sedmerobojke pa čaka še tek na 800 m. V kolesarstvu bo na sporedu ena

mateja šimic london 2012 | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA
odločitev, na 3000 m v ekipnem zasledovanju za ženske. Veslači se bodo pomerili za odličja v dvojnem dvojcu za lahke veslače in v četvercu brez krmarja, ženske pa v enojcu in dvojnem dvojcu za lahke veslačice. Strelke bodo nastopile v trapu in z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 m, v plavanju pa bodo podelili štiri komplete odličij, na 50 m prosto in 4 x 100 m mešano za ženske ter 1500 m prosto in 4 x 100 m mešano za moške. V tenisu bodo za olimpijski naslov igrali moški v dvojicah, ženske posamično, mešani pari za tretje mesto. Poleg zmagovalke v triatlonu bo znana tudi najboljša telovadka na prožni ponjavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.