Šport
20 ogledov

David Ferrer je novi Rafael Nadal

david ferrer EPA
Španski teniški veteran David Ferrer, ki je letos dopolnil 30 let, uživa najuspešnejše obdobje svoje kariere. Peti igralec sveta je ključno pripomogel k uvrstitvi v finale Davisovega pokala, španski mediji pa so ga poimenovali kar "novi Nadal".

Španci so se z zmago nad reprezentanco ZDA znova uvrstili v finale Davisovega pokala, kjer bodo lovili že šesto lovoriko. Pred domačimi navijači so s 3:1 premagali četo Jima Courierja, levji delež pa je prispeval David Ferrer, ki je dobil oba obračuna med posamezniki. Najprej je v štirih nizih premagal Sama Querreyja, prav tako štiri nize pa je potreboval za zmago nad Johnom Isnerjem.

david ferrer | Avtor: EPA EPA
Ferrer se je aprila pridružil klubu ''nekaj čez trideset'', za njim pa je najuspešnejša sezona, odkar se je leta 2000 pridružil profesionalcem. Letos je odigral že 72 tekem – več kot kdorkoli drug –, osvojil pa je pet turnirjev. Januarja je v Aucklandu premagal Olivierja Rochusa, nato pa sta prišla na vrsto dva rojaka. V Buenos Airesu je ugnal Nicolasa Almagra, v Acapulcu pa Fernanda Verdasca. Med svoje žrtve je junija na Nizozemskem vpisal še Philippa Petzschnerja, mesec zatem pa je na Švedskem še enkrat premagal Almagra. ''On je igralec, ki nikoli ne obupa. Gladiator, ki zna igrati na pesku ter ve, kako se premikati in udarjati žogo. Na pesku ga je zelo težko premagati,'' je Ferrerja pohvalil španski selektor Alex Corretja.

David Ferrer je v karieri osvojil 16 ATP-turnirjev, poleg tega pa je 15-krat zaigral v finalu. Med njegove največje uspehe prištevamo šest turnirjev serije ATP 500, medtem ko Španec velja za enega od najboljših teniških igralcev vseh časov, ki nikoli niso zaigrali v finalu grand slama.

Španci bodo sezono poskušali zaključiti v velikem slogu, ko se bodo novembra v finalu Davisovega pokala udarili s Češko. Ob odsotnosti prvega zvezdnika Rafaela Nadala, ki naj bi se vsak čas vrnil v karavano, je vodilno vlogo prevzel Ferrer, ki se ga že prijema vzdevek "novi Nadal".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.