Šport
18 ogledov

Dedić nazaj v drugo Bundesligo

zlatko dedić bochum EPA
Zlatko Dedić bo kariero nadaljeval pri nemškem drugoligašu FSV Frankfurt.

Zlatko Dedić je z novim delodajalcem podpisal dvoletno pogodbo, ki se bo iztekla konec junija 2016. "Je učinkovit igralec, ki lahko igra na različnih položajih v napadu, drugo nemško ligo pa pozna zelo dobro. Veseli smo, da je za nov klub izbral FSV Frankfurt," je ob prihodu Slovenca dejal športni direktor kluba Uwe Stoever.

"Zadovoljen sem, da bom lahko kariero nadaljeval v nemški drugoligaški konkurenci. V zadnjih sezonah sem se velikokrat pomeril z ekipami FSV Frankfurta, zato ta klub dobro poznam in ga tudi cenim. Po dveh porazih je čas, da sezono usmerimo na pravo pot," pa je povedal nogometaš, ki je Sloveniji zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki z golom proti Rusiji.

Dedić je pred prihodom v Nemčijo branil barve italijanskih klubov Parme, Empolija, Cremoneseja, Frosinoneja in Piacenze, kasneje pa je nastopal za Bochum ter Dynamo Dresden. V najmočnejši nemški ligi je zaigral na 27 tekmah in dosegel pet golov, v drugi Bundesligi pa je zbral 110 nastopov in 30 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.