Šport
30 ogledov

Denič: "Prišli smo v družbo velikih"

sp v rokometu slovenija hrvaška miha žvižej marko kopljar EPA
Slovenski rokometaši so po porazu na tekmi za tretje mesto proti Hrvaški seveda bili razočarani, a so se zavedali, da ta generaciija še ni rekla zadnje besede.

"Celoten turnir smo odigrali vrhunsko, prikazali smo dobre predstave, izjemno sem ponosen na svoje fante. Za vse njih je bilo svetovno prvenstvo v Španiji ena velika šola, prišli so v družbo velikih. Tekmo smo izgubili z igralcem več na igrišču, ne pa z igralcem manj ali na postavljeno consko postavitev, ki smo jo napadali na dvanajstih metrih, na tej tekmi enostavno ni bilo dovolj oktanov," je po tekmi povedal slovenski selektor Boris Denič.

"Zagotovo ne moremo biti zadovoljni z našima zadnjima dvema predstavama. Menim, da tekmeci niso bili tako boljši od nas, da jih ne bi mogli premagati. Tekmo za tretje mesto smo izgubili v trenutkih, ko smo imeli dvakrat številčno premoč. Tudi če bi bili na nasprotni strani zbrani najboljši rokometaši na svetu, bi jim morali zabiti gole. Razočaran sem, na zadnjih dveh tekmah nas je zmanjkalo v drugem polčasu," je bil zaradi nastopa na zadnjih dveh tekmah kritičen Jure Dolenec.

Pogled naprej pa že usmeril naš kapetan Uroš Zorman. "Naredili smo preveč neumnosti v začetku drugega polčasa, kar so Hrvati izkoristili in nam ušli. Na tem malem zaključnem turnirju so bile vse ekipe izkušenejše od naše, zmanjkalo nam je tudi znanja, ki ga potrebuješ na takem turnirju. Španci in Hrvati so naše slabosti rutinsko izkoristili. Upam, da je bilo svetovno prvenstvo v Španiji dobra šola pred naslednjimi turnirji."

M. Žvižej: "Dovolj mi je diplom za sodelovanje"

Poraza v polfinalu in na tekmi za tretje mesto je obžaloval tudi odlični krožni napadalec Miha Žvižej. "Težko je komentirati. Bržkone je bil usoden padec zbranosti v začetku drugega polčasa. Motivacija in volja sta bili visoki, močno smo si želeli zmage. Tudi v trenutkih, ko nam ni šlo, smo skušali narediti vse, a se nam ni izšlo, tako kot na polfinalni tekmi s Španci. Na zadnjih dveh turnirjih smo postavili dobre temelje, upam, da jih bomo na naslednjih tudi dograjevali in osvojili kolajno. Dovolj mi je diplom za sodelovanje na turnirjih," je malce jezno zaključil mlajši od bratov Žvižej.

Zamujene priložnosti je omenil tudi mladi Matej Gaber. "To je bila naša deveta tekma. Enostavno se je preveč nabralo, noge so bile težke. V prvem polčasu smo bili enakovredni Hrvatom, v drugem pa ... Imeli smo igralca več na igrišču, pa so nam naredili izid 4:0. To se ne bi smelo zgoditi," je dejal mladi krožni napadalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice