Šport
20 ogledov

Devet zlatih olimpijskih? "Poskusil bom"

sp plavanje 2011 pet zlatih ryan lochte EPA
Ryan Lochte ne ve, koliko disciplin bo plaval na olimpijskih igrah v Londonu, a priznava, da bo poskusil izenačiti ali preseči osem zlatih olimpijskih kolajn Michaela Phelpsa.

Američan Ryan Lochte na svetovnem prvenstvu v plavanju ni osvojil le pet zlatih in eno bronasto kolajno, ampak je dobil tudi vse medsebojne dvoboje z rojakom Michaelom Phelpsom. A da bi dokončno stopil iz Phelpsove sence, bo moral Lochte naslednje leto na olimpijskih igrah v Londonu osvojiti vsaj osem zlatih odličij, kot jih je leta 2008 v Pekingu Phelps. "Rad bi postal najboljši plavalec na svetu, kar še nisem, in tja si želim," poudarja Lochte, ki ve, da posebej v ZDA štejejo le olimpijski naslovi.

"Kar je Michael naredil v Pekingu, je nekaj nečloveškega. Kaj takega ni naredil nihče drug. Bilo je neverjetno," na vprašanje, ali lahko preseže Phelpsov olimpijski uspeh, odgovarja Lochte. "Ne vem, ali lahko kdo ponovi, kar je uspelo njemu, ali to še preseže. Lahko vam le povem, da bom jaz poskusil." Ryan se je v Šanghaju dokazal za najbolj raznovrstnega plavalca, a zdaj bo moral šestim disciplinam, v katerih je odličen, dodati še dve ali tri, da bi lahko naslednje leto dosegel Phelpsov dosežek.


"Ta hip nimam pojma, katere discipline bom plaval v Londonu,"
pove Lochte. "Vsi želijo vedeti, ali jih bom plaval devet. Odgovarjam, da lahko izberem ali eno samo ali pa 20. Saj ni pomembno. Rad plavam, ker rad tekmujem. Meni je v zadovoljstvo že, če sem na startu in tekmujem proti drugim," je dodal. Skromnost je tudi vrlina. Ryan sicer že ima tri zlate kolajne – eno iz Aten 2004 in dve iz Pekinga. Zaveda se, da bo Phelps naslednje leto gotovo v boljši formi kot letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.