Šport
25 ogledov

Di María "plačal" za Jamesa, drag skoraj kot CR7

Angel di Maria Carlo Ancelotti EPA
Manchester United bo za argentinskega reprezentanta 75 milijonov evrov plačal takoj, Real Madrid pa bi sčasoma lahko v blagajno pospravil še dodatnih 15 milijonov.

Najboljši igralec zadnjega finala Lige prvakov, Ángel di María, bo danes opravil zdravniški pregled in postal najnovejša okrepitev Manchester Uniteda. Gre za najbolj donosno prodajo evropskih prvakov in najdražji prestop iz španske lige nasploh. 

Za primerjavo: leta 2009 je Real Madrid od Rdečih vragov odkupil usluge Cristiana Ronalda za 96 milijonov evrov. Cena za izvrstnega Argentinca se zlahka lahko primerja s Portugalčevo. 75 milijonov skupne evropske valute (toliko so pri Realu plačali za Kolumbijca Jamesa Rodrígueza) bodo Španci prejeli že v nekaj dneh, na dodatnih 15 milijonov pa bodo morali še malce počakati. 

V petih letih bo zaslužil 40 mio. €

Pri Madridčanih verjamejo, da bo 10 od dodatnih 15 milijonov dokaj lahko dosegljivih. Omenjena izplačila so odvisna od nastopov Di Maríe in osvojenih lovorik Manchester Uniteda, poroča MARCA. El Fideo bo zagotovo imel stalno mesto v prvi enajsterici, Man United pa je klub, ki bo le stežka v naslednjih petih letih ostal brez lovorike, čeprav na Old Traffordu trenutno ne skačejo od sreče zaradi forme moštva Louisa Van Gaala.

Pet let je je namreč dolžina pogodbe, ki jo bo podpisal Argentinec in s katero bo podvojil svojo plačo. Na leto bo Di María zaslužil osem milijonov evrov, enkrat več kot v Madridu. Kastiljci so mu pri podaljšanju pogodbe nudili "le" dodaten milijon, kar naj bi bil eden od razlogov za zamenjavo kluba. Če bo svojo pogodbo oddelal do konca, bo napadalni vezist v svoj žep tako minimalno pospravil 40 milijonov evrov. 

Khedira ostaja

Do sedaj je Real Madrid največ zaslužil s prodajo Mesuta Özila, ki je pred letom dni odšel k londonskemu Arsenalu. Takrat so Topničarji za nemškega reprezentanta odšteli 50 milijonov evrov. 

Številni so bili prepričani, da bo "beli balet" zapustil tudi Sami Khedira, a bo nemški vezist tunizijskega rodu očitno ostal v Madridu do konca svoje pogodbe, ki mu poteče čez leto dni. Trener Reala Carlo Ancelotti je namreč dejal, da bo Khedira ostal v klubu, ko je novinarjem razkril, da je prestop Di Maríe povsem pri koncu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.