Šport
44 ogledov

Di Montezemolo: Schumi "reagira"

di montezemolo Reuters
Nekdanji predsednik Ferrarija je glede usode Michaela Schumacherja precej bolj optimističen kot pred tremi meseci.

Februarja je Luca di Montezemolo po obisku Michaela Schumacherja v pogovoru z novinarji dejal, da ne more sporočiti dobrih novic glede stanja nemškega dirkača. V tokratnem pogovoru za CNN pa je Italijan navijačem nekdanjega svetovnega prvaka dal nekaj novih razlogov za upanje.

"Zelo me veseli, ker vem, da reagira," je dejal Di Montezemolo. "Vem, kako močan je. Prepričan sem, da bo po zaslugi svoje odločnosti, ki bo ključna, prišel iz te zelo zelo težke situacije. Sam zelo upam na to," je pojasnil nekdanji Schumacherjev šef.

Di Montezemolo je v pogovoru z ameriško televizijsko mrežo Nemca primerjal z drugimi šampioni v zgodovini Ferrarija. "Michael je bil zagotovo najpomembnejši dirkač v Ferrarijevi zgodovini, čeprav je imel Ferrari veliko najboljših voznikov svojega časa, v različnih obdobjih formule 1. Michael je bil član družine in sam težko ločim med Michaelom kot dirkačem in Michaelom kot osebo," je na račun nekdanjega svetovnega prvaka dodal Italijan.

Di Montezemolo je študiral na ameriški univerzi Colombia, po vrnitvi na Apeninski polotok pa je postal asistent Enza Ferrarija. Leta 1970 je postal vodja dirkaške sekcije italijanskega avtomobilskega giganta. Leta 1991 je zasedel mesto predsednika znamke s simbolom poskočnega konjička, na katerem je ostal vse do leta 2014. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.