Šport
34 ogledov

Dodlek še neodločen

Sven dodlek NZS
V torek je kar nekaj prahu dvignila napoved lani enega od nosilcev igre slovenske nogometne reprezentance do 17 let na evropskem prvenstvu, da bo v prihodnje nosil dres hrvaške reprezentance. Sven Dodlek zanika, da bi sprejel končno odločitev o tem.

Športni časnik Ekipa se je dokopal do pojasnila kapetana slovenske kadetske reprezentance in člana Maribora Svena Dodleka, ki je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika Sportske novosti sprejel hrvaško ponudbo in zaigral za državo, iz katere prihaja njegov oče. Željo Hrvatov so potrdili tudi v mariborskem prvoligašu, katerega dres nosi eden od najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev.

Dodlek je za Ekipo pojasnil, da ni bil vpoklican v slovensko mladinsko reprezentanco (U-18), ki sodeluje na močnem turnirju v Sankt Peterburgu v Rusiji, zato je klubski premor do 7. januarja izkoristil zato, da se je odzval povabilu hrvaške zveze. "Ničesar se še nisem odločil. Z odhodom na kamp nisem storil nič slabega. Kaj bo v prihodnje, pa bomo videli,“ pravi Dodlek, katerega starejši brat Timotej je prav tako dobil povabilo za nošenje kockastega dresa, a naj bi ga gladko zavrnil.

"Prišel sem videti, kako je v mlajših hrvaških selekcijah. Nisem se še odločil, za koga bom v prihodnosti igral," pa je novinarjem hrvaškega 24sata dejal Dodlek, o katerem hrvaški selektor reprezentance U-18 Dinko Jeličić, ki svoje varovance vodi na pripravah v Umagu, pravi: "Računam na njega. Že oktobra ga želim v hrvaškem dresu gledati v kvalifikacijah za EP. Zaigral bo že prej, na prijateljskih tekmah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.