Šport
240 ogledov

Đoković bo kljub odpovedim že kmalu napadel nove rekorde

Novak Đoković Epa
Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković bo močno omejil število nastopov v preostanku letošnje sezone.

Serijski osvajalec prestižnih teniških rekordov Novak Đoković si bo v zaključku še ene noro uspešne sezone, v kateri je osvojil tri turnirje za grand slam, privoščil tudi nekaj počitka.

V ta namen je 36-letni srbski as že odpovedal nastop na turneji po Aziji, do konca leta 2023 pa se namerava udeležiti samo še treh turnirjev.

Đoković Igral bo le na... Šport Đoković odpovedal nastop na dveh prestižnih turnirjih

Kot je sporočil prek uradnih kanalov, bo do konca sezone zaigral na mastersu v Parizu, zaključnem turnirju ATP Finals v Torinu in ekipnem tekmovanju za Davisov pokal, v katerem se bo Srbija v četrtfinalu pomerila z Veliko Britanijo.

Masters v Parizu, kjer bo Đoković lovil jubilejno 40. lovoriko serije 1000, bo na sporedu od 30. oktobra do 5. novembra, zaključni turnir najboljših v sezoni pa od 12. do 19. novembra. Zaključni turnir Davisovega pokala bo od 21. do 26. novembra v Malagi.

Đoković Močne besede Šport Ožigosan, ker je Srb? "Če bi bil Novak Američan, bi imel ..." Novak Đoković Bodite pazljivi! Šport Pozor, spletni oglasi z Đokovićem so prevara

Đoković bo imel ob koncu sezone priložnost še povišati svoj rekord po številu zmag na turnirjih serije masters 1000. Trenutno je pri 39 lovorikah, tri manj je osvojil nekdanji rekorder Rafael Nadal (36). 

Đoković bo napadal tudi rekordno sedmo lovoriko na zaključnih turnirjh, trenutno si ta rekord deli z že upokojenim Rogerjem Federerjem (6).

Izboljša lahko tudi svoj rekord po številu naslovov na mastersu v Parizu, kjer je pokal dvignil že šestkrat.

Rafael Nadal Slab obet Šport Nadal z zaskrbljujočim sporočilom: "Ne bi rad zavajal ljudi"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.