Šport
344 ogledov

Pozor, spletni oglasi z Đokovićem so prevara

Novak Đoković Epa Novak Đoković.
Srbski teniški zvezdnik se je, ne po svoji krivdi, znašel sredi precej nenavadnega pravnega zapleta.

Pravni zastopnik Novaka Đokovića - odvetnik Goran Draganić, je javnost obvestil o nedovoljenem in nezakonitem izkoriščanju podobe in imena srbskega športnega zvezdnika.

Đokovićevo podobo za nečastno služenje izkoriščajo člani mednarodnih kriminalnih združb, trdi omenjeni advokat. Zagotovil je, da se bo nepridipravov lotil s pravnimi sredstvi.

Draganić je v izjavi za javnost opisal enega od primerov prevare, sredi katerega sta se znašla Đokovićeva lik in ime, v povezavi z ruskim energetskim podjetjem Gazprom.

"Želim obvestiti širšo javnost v Srbiji in regiji o nedavnih poskusih spletnih kriminalnih skupin, da neavtorizirano izkoriščajo ime Novaka Đokovića z namenom prevar. Več mednarodnih kriminalnih skupin z lažnimi oglasnimi sporočili intenzivno pošilja neresnične reklamne vsebine, v katerih naj bi sodeloval Novak Đoković," je začel Draganić.

"Najbolj pogosta je prevara, ki Novaka Đokovića povezuje z izmišljeno 'platformo Gazprom', kjer pozivajo ljudi, da vložijo denar prek omenjene platforme. Vsi takšni in podobni oglasi so absolutna prevara. Opozarjam državljane Srbije in bližnjih držav, da naj bodo zelo previdni, saj gre za finančne prevare s strani organiziranih spletnih skupin," je pojasnil odvetnik.

Draganić je dodal, da je že podal kazensko ovadbo zoper avtorje oglasov na srbskem specializiranem Višjem tožilstvu za visokotehnološki kriminal.

Zapolnil vitrino

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Novak Đoković je pred kratkim dodal še eno veliko lovoriko v svoje vitrine. Zmagal je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku in tako osvojil že svoj 24. turnir za grand slam.

Srb, ki se je nedavno vrnil na prvo mesto lestvice ATP, je tako utrdil vodstvo na večni "grand slam" lestvici. Sledita mu Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal s po 22-imi naslovi.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice