Šport
359 ogledov

Đoković se je nekaj časa mučil, a naredil še korak bližje rekordu

Novak Đoković Profimedia
Đoković in Gauff v polfinalu OP Avstralije.

Novak Đoković je v hudi vročini kljuboval borbenosti Američana Taylorja Fritza in na koncu slavil s 7:6 (3), 4:6, 6:2 in 6:3 po treh urah in 45 minutah dvoboja, s tem je še bližje na poti do rekordnega 25. naslova za grand slam.

Le še dve zmagi je Srb zdaj oddaljen od statusa edinega igralca v zgodovini, ki je osvojil toliko naslovov na turnirjih za veliki slam. Đokovič je s 24. naslovi izenačen z Avstralko Margaret Court. V moškem tenisu je že nekaj časa sam na vrhu, dva več ima od Španca Rafaela Nadala in štiri od Švicarja Rogerja Federerja.

"Bilo je izredno vroče, ko je še bilo sonce. Fizično in čustveno zelo izčrpavajoče. Velik aplavz Fritzu za odlično predstavo danes in na tem turnirju," je po dvoboju dejal prvi igralec sveta.

Srb je v dvoboju proti 12. nosilcu vstopil s popolnim izkupičkom 8:0, a se je tokrat namučil že v prvem napornem nizu, ki je trajal 84 minut. Fritz je v drugem nizu Đokoviću takoj odvzel servis, niz pa na koncu tudi dobil. A Srb je nato zaigral veliko bolje, v tretjem nizu je prvič odvzel servis tekmecu in ga tudi prepričljivo dobil, podobno pa je nadaljeval še v zadnjem.

V polfinalu bo igral s četrtim nosilcem, Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki je s 6:4, 7:6 (5), 6:3 odpravil petopostavljenega Rusa Andreja Rubljova. Dvaindvajsetletni Italijan tako še naprej kaže dobro formo, na letošnjem turnirju še ni oddal niza. Temu je sicer bil zelo blizu tokrat v drugem nizu, ko je v podaljšani igri zaostajal že z 1:5, a nato pripravil preobrat za 2:0 v nizih, v tretjem pa je dokončal delo. Tako je poskrbel tudi za nekakšen rekord Rubljova, ki je edini igralec v odprti eri, ki je izgubil svojih prvih deset četrtfinalov na grand slamih.

Jannik Sinner | Avtor: Profimedia Profimedia

Američanka Coco Gauff, četrta nosilka uvodnega turnirja za veliki slam, je bila s 7:6 (6), 6:7 (3) in 6:2 boljša od Ukrajinke Marte Kostjuk. A potem ko se je 19-letnica v dobri formi prebila do četrtfinala, danes še zdaleč ni bila prepričljiva. Imela je težave na servisu in zapravila kar nekaj priložnosti.

"Srečna sem, resnično ponosna na današnjo borbo. Marta je težka tekmica. Danes sem se res borila in na igrišču pustila vse," je dejala Gauff. Ta se sicer v prejšnjih štirih poskusih ni nikoli prebila v četrti krog v Melbourne Parku.

A tudi Ukrajinki danes ni šlo po načrtih. V prvem nizu je že vodila s 5:1 in nato po podaljšani igri izgubila, igralki pa sta skupaj storili kar 107 neizsiljenih napak. Gauff je z zmago podaljšala svoj letošnji niz neporaženosti na deset tekem, pred tem je zmagala tudi na turnirju v Aucklandu. V polfinalu jo čaka druga nosilka iz Belorusije Arina Sabalenka.

Branilka naslova je suvereno premagala deveto nosilko, Čehinjo Barboro Krejčikovo s 6:2, 6:3 po uri in 11 minutah igre. Druga igralka sveta se je po prepričljivi zmagi še šestič zapored uvrstila med zadnje štiri na turnirjih za grand slam.

"Igrala sem res odličen tenis. Upam le, da bom tako nadaljevala. Vse to je posledica vzdušja. Tukaj imam najboljšo podporo," je dejala Sabalenka.

Sabalenka je na uvodnem grand slamu sezone do zdaj izgubila zgolj 16 iger, tudi tokrat je hitro strla Čehinjo. Drugič ji je servis odvzela za vodstvo s 4:1, nato še za 5:2, s čimer si je zagotovila prvi niz. Tudi v drugem je Belorusinja povedla s 4:1, Krejčikova je še prišla na 3:4, a ji kaj več od tega ni uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice