Šport
1116 ogledov

Legendarni teniški igralki le ne bo potrebno v zapor

Arantxa Sanchez Vicario Epa
Nekdanja prva tenisačica sveta Sanchez Vicario se je izognila zaporu.

Nekdanja prva tenisačica sveta, Španka Arantxa Sanchez Vicario, se je izognila takojšnji zaporni kazni, ki ji je grozila zaradi 6,6 milijona evrov neplačanega dolga banki v Luksemburgu. Sodišče v Barceloni je dosodilo, da mora plačati dolg, ob tem pa je dobila še dve leti pogojne zaporne kazni.

Njen nekdanji mož Josep Santacana, ki je upravljal z njenim računom, je dobil tri leta in tri mesece zapora. Še trije obsojenci v tem primeru so dobili leto in tri mesece zapora. Za Sanchez Vicario je sicer tožilstvo zahtevalo štiriletno zaporno kazen.

Arantxa Sanchez Vicario | Avtor: Epa Epa

Dvainpetdesetletna Sanchez Vicario je sicer nekdanja številka ena svetovnega tenisa, tako v dvojicah, kot med posameznicami. V svoji bogati karieri je osvojila kar 14 grand slam naslovov, od tega štiri med posameznicami - tri OP Francije in OP ZDA leta 1994. Ima tudi štiri olimpijske medalje in je kar petkrat s špansko reprezentanco osvojila pokal Fed ter dvakrat Hopmanov pokal.

Nekaj časa je veljala za najmlajšo zmagovalko OP Francije med posameznicami, potem ko je pri vsega 17 letih premagala Steffi Graf v finalu Roland Garrosa leta 1989. Naslednje leto ji je rekord odvzela Monika Seleš. Še danes pa drži rekord po številu zmag v pokalu Fed, v katerem je dobila kar 72 dvobojev.

Arantxa Sanchez Vicario | Avtor: Epa Epa

Tekom veličastne kariere, katero je prvič zaključila leta 2002, je na najvišjem nivoju osvojila 29 turnirjev med posameznicami in kar 69 med dvojicami. Leta 2004 se je nato vrnila ter odigrala nekaj izbranih turnirjev, predvsem pa je kot edina igralka v zgodovini nastopila še na svojih petih olimpijskih igrah.

Leta 2005 jo je revija TENNIS imenovala za 27. igralca/igralko vseh časov, leta 2007 pa je bila sprejeta v mednarodno teniško hišo slavnih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice